Wednesday, February 15, 2017

EVERY WOMAN'S DREAM -Mary Jardin

Asslaamualaikum..

Semoga anda yang berkunjung dan membaca blog ini sentiasa dirahmati dan dimurahkan rezeki oleh Allah S.W.T.

Ada lagi ke yang singgah?

Lama nya tak blog apa2. hehe. Sekarang ni saya mencebur bidang dalam bisnes. YES! dah lama berniat nak bisnes tapi tak tahu macam mana. sampai la berkenalan dengan seorang doctor which is my sil's friend, dia kenalkan dengan MARY JARDIN!

dari tak tahu nak berbisnes jadi tahu. SUKA!

so, ini lah MARY JARDIN!

 Pengasas MARY JARDIN adalah seorang doktor perubatan yang mempunyai pengalaman dalam bidang dermatologi.

MARY JARDIN ni adalah rangkaian produk kecantikan yang diperbuat daripada bahan-bahan premium 100% ORGANIK DAN NATURAL.

MARY JARDIN ni boleh dikatakan tengah meletup sekarang ni.

Kenapa meletup sangat ni?
Sebab ia nya setanding dengan produk2 antarabangsa tetapi dengan harga yang berpatutan. sangat2 affordable.
kalau tengok bahan2 organik yang digunakan, memang rasa sangat berbaloi.

Produk2 MARY JARDIN ni lain dari produk2 keluaran tempatan (Malaysia) yang lain yang mana menggunakan bahan kimia. Itu belum lagi produk yang rebranding (OEM) yang anda boleh beli siap dan hanya buat brand sendiri. yang itu memang mempunyai bahan kimia dan lagi merosakkan kulit.



Bila permulaan pakai, memang flawless cantik halus mulus tapi lama2 kulit akan makin menipis. Hati2 dengan produk yang mempunyai MERKURI.




SIAPA YANG BOLEH GUNAKAN PRODUK MARY JARDIN?
Jawapannya

1. seisi keluarga. Baik LELAKI mahupun PEREMPUAN walaupun tagline nya "EVERY WOMAN'S DREAM"   HEHEHE
2. Mereka2 yang tidak boleh hidup tanpa organic skincare (semulajadi)
3. Mereka2 yang sangat bencikan bahan kimia berbahaya yang merosakkan kulit.
4. Ibu mengandung pun boleh guna. Selamat digunakan.
5. Mereka2 yang inginkan kulit flawless halus mulus sihat secara selamat dan semulajadi.

APA YANG TERDAPAT DALAM PRODUK MARY JARDIN?


Produk2 MJ berbeza dengan produk lain yang biasanya ada facial cleanser, toner, krim siang dan krim malam.

Mary Jardin ni sangat EXCLUSIVE dengan mempunyai 4 item:

1. MARY JARDIN HANDCRAFTED LUXURY FACE SOAP
2. MARY JARDIN HANDCRAFTED LUXURY FACE OIL
3. MARY JARDIN LUXURY DETOX CLAY MASK
4. MaRY JARDIN SERUM


SEKARANG KITA TENGOK APA KEISTIMEWAAN SETIAP PRODUK KELUARAN MARY JARDIN NI

1. MARY JARDIN HANDCRAFTED LUXURY FACE SOAP





Diperbuat daripada Goat Milk, palm oil, Olive oil, Coconut Oil, Castor Oil, Bentonite Clay, Oat, Honey, Lavender Oil dan zinc oxide.

✔ Lebih soft dari sabun biasa kerana diperbuat daripada susu kambing sepenuhnya tanpa air

✔ Life shelf : 6 bulan dari manufacturing date.

✔ pH sabun yang beralkali tidak sesuai untuk pembiakan bakteria.

Antara 10 bahan terkandung dalam FS;

1. Bentonite Clay: kaya dengan mineral, bersifat anti bakteria & bagus untuk mencuci pori. Bentonite clay membantu menyingkirkan toksin merbahaya daripada kulit wajah.

2. Oat: bertindak sebagai scrub/lulur yang menanggalkan sel kulit mati. Oat juga melembutkan kulit.

3. Zinc Oxide: merawat jerawat & inflammation.

4. Goat milk: mampu menggantikan sel kulit baru serta melembapkan kulit.

5. Lavender oil: Wangian aromaterapi semulajadi tanpa pertambahan pewangi sintetik dalam sabun. Lavender oil bersifat antibakteria. Ia juga merawat jerawat & eczema

6. Honey: menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru, memudarkan parut & mengelakkan kedutan pada wajah. Madu mampu mencegah jerawat, eczema & psoariasis.

7. 4 jenis minyak tambahan yang mudah meresap ke dalam wajah untuk keseimbangan natural oil pada lapisan kulit serta melembapkan wajah.
📌palm oil
📌coconut oil
📌castor oil
📌olive oil

Apa Face Soap buat ke atas wajah kita?
1. Mencuci pori
2. Menghilangkan radang
3. Melembapkan kulit

👆 Sabun ini sesuai untuk pengguna yang mengalami masalah kulit kering, eczema, psoariasis,kulit sensitif & wajah berjerawat merah menyala.

❌ Tanpa paraben: boleh mengurangkan risiko kanser.

Alami perubahan kulit sihat & halus bak kulit bayi dengan Facial Soap dari Mary Jardin.

👑 Penggunaan facial soap adalah 2 kali sehari. Untuk hasil yang lebih power guna mask clay 1 kali seminggu.





2. MARY JARDIN HANDCRAFTED LUXURY FACE OIL




Face Oil ni tersangat lah bagus. Sesuai untuk kulit kering, kulit berminyak dan berjerawat dan banyak lagi kegunaannya. from head to toe lah boleh apply. sebab apa? sebab setiap kandungan minyak dalam sebotol face oil ini mempunyai kelebihan tersendiri. Bukan minyak biasa2 tau. KING, QUEEN of oil, the most HEALTHY oil pun ada.
Face oil ni dihasilkan daripada 9 JENIS OIL (MINYAK) iaitu

1. Argan Oil : Mengurangkan kedutan, membaiki kulit rosak, memudarkan parut, mencegah keradangan kulit,
megurangkan eczema dan kulit kering, melembutkan bibir, menyihatkan kuku

2. Rosehip Oil : Melindungi dari sinar UV, membaiki bekas luka, melembapkan kulit, merawat kulit kering,
meratakan tona kulit,merawat kuku dan rambut.

3. Avocado Oil : Mencerahkan kulit, meremajakan kulit, melembutkan kulit, memelihara kulit, menangkis
radikal bebas.

4. Sunflower Oil : Melindungi kulit, menyihatkan rambut, melembapkan kulit, melembutkan kulit dan lain2.

5. Tea Tree Oil : Membantu membunuh jerawat, sebagai pembersih make up, merawat kesan luka, melegakan
kegatalan dan lain2

6. Buckthorn Oil : Mengandungi anti oxidant yang tinggi, mancantikkan kulit, menghilangkan jerawat,
merawat luka, mengurangkan kesan terbakar (inflammation)

7. Lavender Oil : Anti penuaan, meremajakan kulit, merawat masalah jerawat dan banyak lagi

8. Jojoba Oil : Mengatasi masalah kulit berminyak, agent pelembap dan banyak lagi

9. Castor Oil : Menghilang garis kedutan, membuang kotoran yang tersumbat, membersih dan menghidrat

10. Vitamin E : Melambatkan proses penuaan, mengurangkan kesan parut, mencantikkan kulit dan lain2

FACE OIL ni bukan sahaja boleh digunakan sebagai moisturizer tau.tengok kegunaan setiap bahan yang digunakan pun dah tau dah kan.



Selain melembapkan kulit, face oil juga memiliki berbagai manfaat yang baik untuk kulit. Face oil ni multipurpose tau. Bukan pada wajah jer.

✔Head to toe boleh pakai. Ruam2 pada bayi pun boleh. Berguna buat seisi keluarga.

✔Sebagai Moisturizer

✔Mengurangkan Kedutan pada wajah

✔Membersihkan wajah

✔Sesuai untuk kulit sensitif

✔Melindungi Kulit

✔Sebagai make-up primer

✔Menyusutkan Pori-Pori

✔Anti Jerawat

✔Membantu Produk Skin Care Terserap Secara maksimum

Tak rugi pun. Sebab semua boleh guna.


3. MARY JARDIN LUXURY DETOX CLAY MASK





CLAY MASK ini pun sangat2 lah bagus. CLAY MASK ini dihasilkan daripada Activated Charcoal, Organic Oat, French Green Clay, Papaya Extract, Lavender Buds, Bentonite Clay dan zinc oxide.

Face Mask merupakan regim penjagaan kulit muka yang sihat secara mingguan .

Kita boleh menggunakannya seminggu sekali atau lebih bergantung kepada keadaan kulit masing-masing .

Lelaki mahupun perempuan keduanya boleh mendapat manfaat dengan penggunaan masker.. Nak tahu kenapa ? Kenalah teruskan bacaan


5 sebab kenapa perlu menggunakan Detox Clay Mask sekarang .



✨Relaksasi ✨


Face Mask bukan sekadar menawarkan penambahbaikan secara menyeluruh pada penampilan kulit anda, ia juga boleh jadi agen 'terapuitik senyap'.

Dengan menambah sedikit wangian dari pati minyak beraroma seperti Pudina ataupun air mawar (boleh juga letak Face Oil Mary Jardin yang wangi tuu 😅) boleh menaikkan semangat anda dengan rangsangan deria bau tersebut.

Menggunakan Face Mask boleh dianggap sebagai rawatan yang MEWAH , namun tak perlu berhabis ke spa mahal kerana anda boleh menikmatinya dirumah ! Yeay jimat !!


✨Pembersihan yang mendalam✨

Selain pembersihan harian yang kita lakukan dengan pencuci muka untuk menanggalkan habuk ,minyak,makeup dan kotoran dari permukaan kulit ,

adakah anda tahu Face Mask menaikkan lagi level perbersihan kulit muka ?

Hanya Facial Mask yang baik akan membantu menarik keluar kotoran yang tersumbat disebalik lapisan atas epidermis kulit kita.

Bak kata doktor Maryam Founder Mary Jardin, Detox Clay Mask ni macam CLOROX untuk Detoks kulit muka.

Perubahan pada liang pori dapat dilihat dan dirasa selepas penggunaan kali pertama !

Siapa nak macam tu ?


✨Membersihkan pori tersumbat✨


Memakai Mask yang mengandungi Bentonite Clay membantu untuk membuang kotoran dan menyerap minyak berlebihan.

Ia juga membantu untuk membuang sel kulit mati yang terkumpul dipermukaan kulit serta membersihkan pori yang tersumbat !


🚩Punca utama jerawat senang nak tumbuh bila pori kita tersumbat yang mana ianya menjadi habitat bakteria bermaharajalela...

Ouchhh..


Jadi dengan menggunakan Mask kulit akan lebih bersih dan tiada pori tersumbat.


Inilah SEBAB UTAMA kenapa anda perlu mula menggunakan Detox Clay Mask !






✨Muka lebih berseri ✨


Penggunakan Masker akan bantu merangsang aliran darah.

Bermula dari proses menyapu Masker dengan urutan lembut dimuka,pengeringan mask,Mask hampir keras dan termasuklah proses nak mananggalkan Mask menyebabkan perkembangan saluran darah diwajah.

Hal inilah yang memberi efek secara menyeluruh pada tona kulit.

Anda akan dapat kesan kulit lebih lembut dan licin serta akan kelihatan lebih berseri dan segar selepas pemakaian mask 😍


4. MARY JARDIN COLLAGEN SERUM





Sebenarnya serum collagen ni memang dah lama digunakan oleh high-end skincare products. Tapi harga dia pun high end la jugak kan.. Huhu...

1) bahan berasaskan collagen boleh menganjalkan kulit, mengurangkan kedutan dan garis halus dan biasanya diformulasi dalam bentuk serum

2) secara semulajadinya badan kita menghasilkan collagen tapi produksi menurun saban tahun terutamanya bila dah masuk group 30thn ke atas.

3) banyak cara collagen diformulasi- pill , injection, pemakanan

4) TAPI formulasi secara luaran ( topikal ) boleh target masalah kulit secara direct dan SPESIFIK

5) mary jardin serum, bukan collagen saja tau, ada lagi 10 bahan yang ada antaranya yg membantu badan untuk membina kolagen secara semulajadi.



6) kolegen akan mengisi ruangan pada garis halus dan kedutan. Menampakkan kulit anda muda dan anjal gitu.

7) juga membantu lapisan epidermis kulit untuk kekalkan kelembapan (moisture asas kecantikan kulit)

8) molekul kolegen yang besar tidak dapat diserap ( tapi dah ada fungsi sebagai filler) namun akan menjadi stimulator (peransang) pembuatan kolagen oleh permukaan kulit.





Semua produk Mary Jardin ada Lavender. Memang sangat wangi. semerbak habis bila pakai. Ingredients pun semua bukan biasa2. Memang tak ada lagi seumpama ini dengan harga yang sangat2 murah kat Malaysia ni. HEHE

semua pun dah sedia maklum, kalau diikutkan harga Argan oil 2L pun dah lebih RM1000. Fuhhh. Argan oil yang digunakan oleh Mary JArdin ni diimport khas dari Morocco. Memang bahan premium untuk kulit halus mulus suci bersih gituu. tu baru argan. belom lagi yang lain.

SETIAP WANITA WAJIB CUBA SKINCARE MARY JARDIN NI. SEKALI CUBA MESTI NAK LAGI. LELAKI PUN BOLEH TAU. BUKAN WANITA JER. HEHEHE

SO, MACAM MANA NAK ORDER? BOLEH HUBUNGI SAYA DENGAN SEGERA UNTUK DAPATKAN TRIAL SET (BASIC SET) ATAUPUN SETIAP PRODUK SECARA BERASINGAN. SEKARANG INI MARY JARDIN TENGAH PROMO. HARGA LEBIH MURAH DARI HARGA BIASA. PROMO SEHINGGA 20 FEB 2017 SAHAJA. KALAU LEWAT, DAH JADI HARGA BIASA DAH. RUGI TAU.



AISYAH 
SMS/WHATSAPP 0145219690
email: nuraisyah88.ar@gmail.com






Thursday, November 20, 2014

hidup iii

Assalaamualaikum..

yaaa.. baru muncul. alah macam tak biasa. update 6bulan sekali. anggap je lah hari ni hari terpilih nak tulis. ceh.

walaupun 6bulan ingat aku ade benda ke nak cerita? takde. saja mengisi masa lapang yang tak berapa lapang sangat.

ok. dah. sebab memang tak de apa nak cerita pun. nak cerita pasal pelajaran memang tak arr kalau kat sini.

itu saja lah. dan oh ya.. hidup ni kena banyak sabar. banyaaaaakkkk kan sabar. ye. sabar. dan doa. itu penting.

ok. bai.

Tuesday, May 6, 2014

hidup ii

assalaamualaikum..

haii..
bersua kembali dalam post baru. hah. tiap2 kali bukak blog mesti tak tau nak tulis ape. tak macam dulu. kalau tengok post2 yang dulu banyak je benda nak cakap, banyak je benda nak taip. sekarang? hampehhh..

ni pun sambil-sambil run calculations kat lab, sambil2 godek2 blog yang dah jarang2 aku jenguk. well.. orang kata busy. busy sangat. busy dengan apa pun aku tak tau. kadang kadang balik dari lab, penat nya melampau lampau. pukul 9 dah menguap ngantuk. kalau dipikirkan balik, dekat lab aku duduk jer.. duduuuukkk je sepanjang hari ngadap pc. yess kerja aku sekarang ngadap pc. most of my time adalah depan pc. agak2 rasa bosan, aku keluar makan ais krim dekat restoran Subaidah. tak pun jalan2 gi cucuk duit kat ATM konon 2 ade duit banyak. macam banyakkk je duit nya.. paling best, aku gi tido kat surau boleh sejam. apa kau ingat best ke ngadap pc hari2?

kalau boleh hari2 aku nak menyesal amik course ni. kenapa aku tak amik master dalam bussiness je? kenapa aku nak amik benda susah kena pikir tahap pecah kepala ni? kenapa? kenapa? kadang2 je lah i questioned myself with all kind nonsense questions.

pas tu kadang2 aku yang calm kan diri aku sendiri, setiap benda dah ditentukan. yess. takdir. ada hikmah semua yang jadi kan? kalau kau tak mampu, Tuhan takkan uji kau camni. ape2 ujian pun lah, mesti kau mampu.

that is why aku redah je sekarang. selagi tak redah, kau tak tau kemampuan kau. tak pe. ALLAH ada. DIA memang sentiasa ADA.

Ok. dah habis. tu je.

wassalam..

Saturday, April 19, 2014

hidup

Assalaamualaikum..

aku tak tau nak taip ape. tapi nak taip.
yang aku tau, nanti akan menyusul lagi post2 yang marapu kat blog ni.
tapi tak tau bila.

sekarang dah start busy..
yeap. busy as student. nak cari aku?
cari kat USM.. tak pernah mimpi pun nak masuk USM.
masa nk apply untuk degree dulu, USM xde dalam list pun.
tapi kenapa untuk master aku pilih USM?
aku pun tak tau.

orang kate amik master senang.
meh sini sapa yang cakap senang untuk course cm aku,
aku nak luku kepala dia. senang B****T LU!!

ape2 pun hidup perlu diterus kan.
aku kena hadap semua ni.
bak kata lab mate aku, REDAH je!


time degree dulu ko main redah je amik course ape pun..
boleh je kau hadap. boleh je naik pentas amik ko pnya degree..
yang ni tak kan tak boleh?? kan..???

ok. itu sahaja.

semoga berjaya aisyah! heh.