Thursday, December 18, 2008

bapak ku ajak p shoppping... yeay!!!

ini cerita semalam..
17.12.2008
-ayah aku balik dri keje.. time tu dah maghrib..
-pas tu ayah ajak kitorang sume gi shopping... yeay..
-aku wat dunno jer.. bapak aku kdg2 xleh caye..
-melihat kn dia yg b'sungguh2 ajak.. ape lagi..
-lpas maghrib trus lancar ke tempat yg di tuju... yeay! yeay!! shopping!!
-hehhe.. hati mula riang.. sehari sblum tu aku da p shopping ngn mak aku...
-ayah aku kate.. klo gi ari ni.. orang rmai.. xleh nk parking kete laa.. nk pilih barang pn susah..
lg pn skang ni tgh SALE... tambah2 sume orang dapaat GAJI ari ni... hahhah.. BIJAK gak bapak aku nih...
-tgh2 syok aku n adik2 aku layan lagu dlm kete.. tetiba mak aku mengucap pnjang... n suruh bapak aku break kete cepat2...
-rupa2 nye ade eksiden.. dpn mata mak + ayah aku.. terkejut gak aku.. aku sempat tgk budak 2 terpelanting ngn motor dia..
-btol2 depan kete kitorang... nasib baik ayah aku sempat break... tu pun lagi 3 meter kot dri budak tu..
-nasib baik ayah aku x laju... klau laju.. mak aku kate.. alamak nye bdk tu may be meninggal bwh kete kitorang... (kalau umo x pnjang)... na'uzubillahh...
-aisshhh..... kesian bdk tu.. kete yg langgar dia x silap aku kete savvy.. jatuh 'skirt' savvy tue...
-masa kete kitorang nk bhenti tue.. ramai orang pi tolong... ayah aku trus kn pjalanan sbb dah rmai org tolong... lg pn.. kitorang x langgar dia..
-tp lepas eksiden tue.. aku duk t'bayang2 lagi.. haisshhh.. nasib baik laaa bapak aku x bawak laju..

Sunday, December 14, 2008

aku rajin...

dua tiga ari nih aku jadi rajin...

-aku rajin bangun pagi.. klo ade kenduri (sdara mara aku)...
-aku rajin bangun pagi klo mak aku plan nk gi memaner..
-aku rajin gi kenduri kawen... sedara mara ku ramai kawen thun ni..
-aku rajin basuh kain.. klo mak aku bising..
-aku rajin buat kek.. walopun pertama kali..
-aku rajin buat dadih.. pertama kali gak..
-aku stat rajin wat kueh... wahhhh
-aku rajin basuh pinggan...
-aku rajin sapu sampah.. klo mak aku suruh..
-aku rajin mandi.. klo aku rajin bangun awal pagi..
-aku rajin lipat kain baju bile aku rajin.. hehe
-aku rajin diorang kate aku pelik.. aku malas, diorang akan bising...

tapi yg sebenarnye.. aku mmg rajin dari dulu...

Tuesday, December 9, 2008

ini cerita semalam..

selamat hari raya aidil adha...

pagi, rumah aku...
-aku bgn awal.. ayah aku kejut.. aku terkejut sbb bru nk lelap...
-aku x tdo satu mlm..
-ayah aku kejut.. bkn sruh smayang subuh.. dy tau aku 'cuti'..
-ayah aku suruh basuh pinggan dlm sink... aiyoo subuh2 dah kna bsuh pinggan..
- aku bgn ke dapur.. muka xbasuh.. aku bsuh pinggan..
-mak aku wat nasi dagang x brape nk jadi..
-tapi mereka2 kt dlm umah ni telan jugak...
-walaupn.. x mcm kt kedai...
-yg laki sume gi masjid...
-lpas smayang raye.. abg aku balik ambik yg pompuan2 ni balik kmpung ayah aku..
-nk smbelih lembu kt sana...

pagi lagi.. dlm kul 9 lbey2.. kt kg ayah..
-lepak dulu.. bantai bihun goreng...
-spupu aku.. klon 'jehan miskin' smpai...
-lepak lgi... smbang2...
-org makin rmai.. pk cik aku dri kb smpai..
-spupu2 ku sblah ayah sampai...
-spupu2ku sblah mak aku lak smpai...
-sume makcik n pakcik aku smpai...
-mmeriah2...
-lembu dah berdebar debar... tukang sembelih xsampai lgi...
-at last, 2 ekor lembu tumbang...
-lembu2 tu.. lembu ayah aku...
-ujan turun.. lebat...
-aku dn spupu2 aku bkeliaran lari meredah lecak + selut + taik lembu...
-rumput basah.. pacat2 sedang berpesta..
-spupu aku jatuh.. dlm lecak + selut + taik lembu...
- aku gelak... gelak sakan..
-dia nangis.. baju raya kotor.. sluar raya pn kotor...
-dah laa x bwk bju spare... padan muka... hahahah...
-bau lembu...

aku da mlas nk merepek... heheh..

Friday, December 5, 2008

bUhsHaN!!!!!~

bosan!!!!
BoRiNg.....
boo~san....................