Thursday, January 22, 2009

TAG by QUEN..


Write :
1. Your name/ identification name / username etc.
2. Write anything using either your left/ right hands
3. Most favorite alphabets
4. Less favorite alphabets.
5. "The quick brown fox jumps over the lazy dog"
6. Tag 5 more persons/ bloggers
**oppss.. hanya 3 persons coz ketas tu kecik.. huhue**
So, here's my handwriting..

Saturday, January 17, 2009

FIST day out.. thanx to acak..

FIST day out... thanx to acak..
semalam aku keluar...
bersama-sama sebahagian warga FIST yang begitu unite..
heheh...
aku keluar agak awal semalam.. dlm kul 12 tgh hri..
sbb arie and nik nk gi maybank... lagi 4 kete gerak lepas solat jumaat..
tapi aku agk moody time kua semalam..
mungkin sebab aku sempat telan ubat pening kepala sebelum kua..
membuatkn aku ngantuk.. sepanjang pjalanan aku tido je...
malas nak join diorang sembang...
pojan park kete dpan masjid..
lepas gi maybank.. aku, arie, nik n hamdya jalan2 cari kdai makan..
pojan lak trus gi masjid solat jumaat..
kami yg pompuan ni plak makan2 di WS SANTAP..
restoran yg agk besar... nmpak cm xklusif... bersih dan harga makanan pn biase2 je..
tak mahal sangat...
habis makan, jalan2 lagi sementara tunggu pojan abis smbahyang jumaat...
tapi aku masih tak de mood (sori ye arie, nik, hamdya)..
pas tu tunggu pujan kt kete.. pojan datang.. kitorang terus ke ECM..
solat zohor di ECM.. jalan2 cuci mata..
nik sempat rembat kasut.. arie lak cari present ntuk adik2 dia..
aku plak masih xde mood untuk shopping..
penat jalan.. lepak2 depan johny's tunggu member2 yang lain..
dorang sume sampai.. lepak2 lagi.. posing2 ambik gamba..
mood aku dah O.K sket..
then kami gerak ke tanjung lumpur... nak isi perut..
acak nak belanja.. ye laa.. orang dapat JPA.. ape salah nye open table kn...
hihue... 25 of us kekenyangan lepas makan kt ANA IKAN BAKAR PETAI..
thanx a lot ACAK!!!
dlm kul 9.30 gerak ke teluk cempedak lak...
lepak2.. gelak2.. posing2 tanpa segan silu (cam tmpat tu kitorang yang punye).. tengok show yang sebelum ni aku rase kurang mendapat sambutan
tapi semalam agak meriah gile sambutannye sebab kitorang yang ramai ni pergi serang..
so orang lain pun biler dah tgk ramai yang duk 'kerumun'.. diorang pun join skali la..
agak meriah dengan suara kitorang... hihue...
btolak balik kul 10.45.. dah agak lewat..
pojan lak sibuk nk racing ngan burn.. sampai aku rase mcm aku akan mati time tu gak..
last2.. padan muka pojan.. kete abis minyak... hah.. padan muka!!!!
then.. kete ajim yg jauh di blakang kete kitorang smpai memberi bantuan.. burn yang dah jauh di dpan lak u-turn balik nak bagi bantuan.. bagus btol korang ni... senang sama2.. susah pn sama2..
thanx ya.... last2 kete buruk haziq gak yg smpai dulu.. ambik ko!! buruk2 pun.. NO. 1 tau..

ape2 pun... korang sume memang best!!! huhue..
*sume pic smlm belum sampai ke tgn aku lg... nti aku akn post gmba2 smlm di entri yg lain*

-chow-

Thursday, January 15, 2009

before n after 24012009

before
menghitung hari nak balik umah sempena cuti tahun baru cina...

after
menghitung hari balik ke bumi gambang...

di gambang...
menjalani kehidupan sbgai seorang pelajar yang sentiasa awal ke kelas untuk duduk di belakang..
keluar jalan2 dan makan2 bersama teman2 di hujung minggu.. owh.. mungkin aktiviti ni akan di kurangkan...
mengumpul nota-nota untuk dibaca bila tiba study week.. (aku akan cuba sedaya upaya untuk tidak berbuat demikian) heheh..
harap semuanya berjalan seperti biasa.. dan mengharapkan yang lebih baik...

**sebenarnya........ aku PENAT**

Sunday, January 11, 2009

kekasih yg dulu hilang.. kini dia tlah kembali pulang.. heheh~

hehe.. tetiba terlayan lagu nih...
cam best lak lagu ni..
lagu ni dah lama x silap aku.. huhue

Artis Band Kumpulan: Kangen Band
Lagu: Kembali Pulang

Bintang terlihat terang
Saat dirimu datang
Cinta yang dulu hilang
Kini kembali pulang

Lihatlah dia mulai bernyanyi
Coba merangkai mimpi
Cinta yang dulu pergi
Kini datang kembali

*Wajahmu menginagatkanku
dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkanku
Dengan masa laluku

Kekasih yang dulu hilang
Kini dia telah kembali pulang
Akan kubawa dia terbang
Gapai bersama bintang
Kekasih yang dulu hilang
Kini dia telah kembali pulang
Betapa senang kudendangkan
Dan takkan kulepaskan

**saje nak letak gmba nih** sekadar hiasan... hehe~

Thursday, January 8, 2009

ntah ape2

-first skali.. tak de ape yang menarik dua tiga hari ni..

-hanya menunggu parcel dari sis julia selama 3 hari...
-masuk kuliah dengan muka blurr...
-keluar kuliah juga dengan muka yang sama...
-balik ke hostel dengan muka yang ceria..
-sbb tak sabar nak sambung tido..
-menunggu panggilan telefon (ayat skema) dari mak aku..
-sebab aku malas nak top up aku punya kredit...
-study dan menghafaal sambil sambil menyanyi (satu pun x masuk)
-menjawab kuiz inorganic chem. yang sgt senang.. tapi aku still blurr..
-dua hari berturut2 duduk di tempat paling depan dalam bilik kuliah ( satu kebanggaan dan satu rekod bagi aku) sebab aku datang lambat.. tempat-tempat di belakang sudah dipenuhi..
-satu kebanggaan juga bagi sesiapa yang datang awal dan duduk di belakang...
-formed group untuk projek2 yang akan di jalankan bagi subjek2 tertentu dengan ahli kumpulan yang sama..
-ada yang kata kami tak profesional sebab hanya mengambil muka yang sama dalam group.
-ada betul nya apa yang dia kate..
-tapi aku tak kisah, asal kan aku ade group dan aku buat kerja aku..
-ape lagi ye...
-aku tak sabar nak lakukan sesuatu yang akan mengejutkan setiap yang ade kat rumah...
heheheh....
-sekadar hiasan-

Friday, January 2, 2009

oh.. 'PLEASE BE MINE'..

-ape patut aku buat..
-aku kebosanan... sangat bosan....
-melakukan perkara yang sama.. pegi kelas... balik hostel...makan dan tido...
-inilah kerja aku dalam dua tiga hari ni...
-aku boring... ngadap laptop... baca gossip.. bace blog tanpa sebarang update...
-laman web gossip semakin banyak aku layari... walaupun aku tau sume nye itu hanya buang masa aku..
-saje nak tau.. kepalsuan dunia mereka... dan boleh laa aku bergossip dengan arie..
-heheh...
-aku sebenar nye dah mengantuk.. tapi ( saje nk bagi tergantung)
-masuk benda lain lak... aku tgh layan lagu 'PLEASE BE MINE'...
-please be mine... sape?? aku pun x tau......
-aku ngantuk dan mahu tidur.. dan aku harap aku bangun dengan gembira pagi esok..
-dua buah kereta sedang menunggu aku, arie, am, nik, pojan, ajim, haziq, syamin dan juga ain untuk keluar menghilangkan kebosanan dan melihat kesibukan bandar kuantan...

-kenapa aku begitu skema?? ape yang aku merepek????

-ape-ape pun aku harap aku bangun tidur dengan senyuman walaupun aku tak pernah senyum biler bangun tidur....

**post kali ni xde kaitan dengan title di atas... heheh**

Thursday, January 1, 2009

oh...hepi new year!!!

dah masuk tahun baru dah pun....
azam baru... ade ke?? dah menjadi tabiat manusia..
masuk tahun baru jer.. ade azam baru... tapi kebanyakan nye hAMpehh!!!
salah sorang nye aku... sbb tu aku x de laa nk berazam sgt tahun ni...
juz go with da flow... huhu...
banyak benda yg manis-manis gula.. pahit-pahit peria tlah jadi sepanjang 2008 dlm idup aku...
cewahhh... ade yg aku da lupa.. ade yg aku x kn pnah lupa...
hahaha.. 2008 adalah tahun paling best bg aku... (walaupun tiap2 tahun adalah terbest)
-knal-knalan ngn member2 baru yg sume nye sengal.. walaupun aku ni 'muda' dari diorang..
-menghabiskan minyak kete.. dan memalukan diri manolak kete..
-kecik ati.. nangis2.. gelak2.. x tdo mlm.. walaupun sume ni perkara biasa...
sebenar nye aku x tau nk taip ape..
-2008.. tahun bes fren ku branak..
-2008... tahun member2 sengalku smbut besday aku pada 08.08.08... walaupun besday aku 14.08... hehhe.. thanx yer....

-ape lagi yg aku nk citer pasal 2008... terlalu banyak smpai x tercerita...
ape2 pun aku arap semua yg terbaik pada 2009 ni... sume nye ceria... wahhhh...

-end-