Monday, November 30, 2009

kamu yang bergelar lelaki..

wanita bole iron baju, tengok TV, berbual di telefon dan layan anak, all at the same time (kalo ade anak laa. hehe), tapi lelaki..? lelaki hanya bole buat satu kerja dalam satu masa. (btol kah? btol kah..?). Jangan sesekali ajak diorang bersembang kalo diorang tengah nak park kete...? Exactly. btol wa cakap.. haha.(sekali lagi. btol kah? btol kah..?) diorang takkan layan sebab lelaki hanya bole concentrate kat satu benda je dalam satu masa..

kamu yg bergelar lelaki.. btol kah? btol kah..? heheh~..

ni bukan aku yang cakap.. aku terjumpa satu qoute dalam bahasa omputih. aku hanya translate kan je.. heh~

tapi tak semua laki cam tu kan..?

Sunday, November 29, 2009

diorang kate lidah + hidung + telinga + kuah asam = terbaik wok!!

salam aidiladha.. cerita hari raya pertama. heh. dah lepas 2 hari kan..? tak pe. tak pe. baru lepas 2 hari. belom basi lagi.. kalo aku, seminggu baru dikira basi..haha~

bile bangun pagi, keadaan aku masih tidak berubah. tidak bertukar menjadi power rangers. hidung masih tersumbat seperti kena sumbat. (pikir jap mau letak kena sumbat ngan ape..) walopun hidung tersumbat seperti kena sumbat (berfikir lagi) nasi dagang di pagi raya tetap ku bantai. kenapa ya rase nasi dagang di pagi raya lain skali dengan nasi dagang yang aku makan setiap pagi sebelom raya..? (persoalan berenang-renang di minda..) oh. nasi dagang kat sini adalah menu breakfast kegeraman oke.. sedap hilang menjilat pinggan.. (bukan aku yg jilat pinggan itu.. hoho)

kali ni beraya haji di kampung ayah aku.. bukan kali ni. memang tiap2 tahun kat sana.. hanya 8 minit 50 saat perjalanan dari rumah aku. heee. tapi tahun ni aku kena bawak dua manusia jakun masuk kampung (angah n ayah su). maksud aku, separuh jakun. dua2 tak tau jalan masuk kampung ayah aku. sepupu mama dari KL. masih muda (seperti mahu mempromote) tapi sudah berkahwin. hehe. jakun tu tak pe lagi.. tapi penah korang tengok manusia berbaju melayu, bersampin dan bersongkok melapah lembu...? hahaha

nama je dekat tapi aku dah lame gile kot tak balik kg ayah aku. hehe.. aku pun tinggal kt kampung oke. kawasan perkampungan sri aman. hehe. ayah aku kmpung lain. truly kampung punye.. dan lame gile tak membonceng motor keliling kampung. last mase aku skolah rendah... sekali dapat duk atas motor, rase cam nak lambai2 cam ratu cantik pun ade.. hahaha. dah tu silap duduk plak tu.. duduk mengiring ke rantai motor. habis kain aku. masuk dalam rantai motor beb. koyak.. nasib baik sket je. hehe. tak pe.tak pe. baju raya ade sepasang lagi tak pakai. hehe.

ini bukan lakonan. aku memang seorang yang penyayang.. hahahah~

masuk kawasan rumah arwah tok wan, terasa kemeriahan. sebab ramai budak kecik. hohoho. disebabkan ayah aku ade sorang adik je, semua adik beradik mama berkumpul kt kampung ayah aku. sama2 share korban lembu sekor. tambah sepupu sepapat ayah lagi..

oke. sudah malas mau bercerita. aku bosan. kamu yg bace pun mesti bosan.. heee~ tak pe. tak pe... kite teruskan..lembu ni sempat lagi main hide and seek ngan ayah aku. oh ye. buat pertama kali ayah aku sembelih sendiri lembu ni. bravo. bravo. tepuk tangan sket untuk ayah.. hoho.. lembu sendiri oke.. itu lah ayah aku... balik dari pejabat, jenguk lembu dulu... seperti tidak bole hidup kalo takde binatang peliharaan ini. dari kecik duk main ngan lembu.. heh~ ayah memang truly kampung boy arhh wa cakap..

walopun raya haji... raya tetap raya beb.. baju raya mesti ada.. tetap bertema. baikk punyaa..

manusia berbaju biru ini ade hati mau masuk hero remaja. layak kah? layak kah..? haha. lapah lembu pun tak lepas.. haha. tak pe. tak pe. kamu tetap di hati kami. eh bukan2. tetap di celah gigi..(budak ni kazen aku yg paling nakal masa kecik2 dulu. nakal nya tahap dewa. takde sape bole lawan. heheh~)

ku suka budak ini.. muka copy paste arwah nenek aku.. hehe~

hehehe.. hidung berubah menjadi bulat.. see.. aku mmg penyayang dan disayangi mereka bergelar kanak2.. huahua (memuji diri sendiri tanpa rasa ragu.. hee~)

tahukah kamu lidah lembu sepanjang mana..? tahukah kamu telinga lembu boleh dimakan..? tahu kah kamu, hidung, lidah, telinga lembu kalo tau cara memotong, membasuh dan direbus makan ngan kuah asam letak belacan rase nya terbaik wok!!! ( abang2 aku kate.. hee~) tahu kah kamu, otak lembu sangat sedap kalo di masak 'kerutuk'.. (ayah aku kate..) tahu kah kamu 'bebola' kepunyaan lembu kalo di potong, akan jadi bulat2..? (ini aku tidak pasti kesahihan nya..) hahahahahaaaa.. ini memang tak boleh blaaah... ape lagi bahagian lembu yang bole dimakan..? haha.. aku rase kalo gigi lembu boleh di buat gulai, tu pun diorang akan bantai.. hahhaha.. gulai gigi lembu..? aiyyerr...

Friday, November 27, 2009

ku sangka panas hingga ke petang, rupa nya hujan di tengah hari.. dan slm aidiladha~

skarang ni pukul 2.30 pagi.. aku baru bangun tido beb. fuyyoo.. awal nye cik chah bangun tido.. takut lembu lari.. hakhakhak. tak de ah.. tadi lepas solat maghrib terus aku tido. giler awal kan aku tido. tak penah penah aku tido awal.. hari ni aku tido awal sebab keadaan kesihatan yg tidak mengizinkan.(cuba memberi alasan. sila percaya..) heh~ ku ingat bila demam dah kebah, boleh laa gi tarik lembu esok. tapi tidak.. ku sangka panas smpai ke petang, tapi hujan di tengah hari. demam ku kembali menyapa.. 'air hidung' semakin bertambah.. suara dah bertukar cam tomok zaman muda2 dulu.. hoho.. eh bukan. ape kelas cam tomok.. suara ku semakin seksi. lihat suara ku, seksi kan..? (gaya seperti iklan kempiskan perut suatu ketika dulu..heh~). silap. silap. bukan lihat. dengar. skali lagi. dengar suara ku, seksi kan..? hahah.. dah.dah. demam2 pun sempat lagi merepek. sempat lagi berbelog.. belog kesayangan tak kan di tinggal kan walaupun keadaan kesihatan tidak mengizinkan..

sudah chah. cukup. kembali ke tujuan asal bangun tido. solat isyak sekarang!! done la.. sebelom berbelog, ku tunaikan yg wajib dulu oke.. heheheh..

hari ni dah raya kan..? heheh.. lembu-lembu yg nak kena korban pun dah tak bole tido cam aku.. mungkin sedang emo. sebab tak bole hidup lame.. sabarlah wahai lembu.. sebelom kamu disembelih.. mohon maaf dari hujung rambut ke hujung ekor kepada rakan-rakan mu dulu oke. heh~ berpesan kemain cam ade je lembu membaca belog ku.. heheh.. dah. dah. masa untuk blah sekarang.

gamba dari abang G..
dan terima lah ini.. lembu yang emo. amik gamba tak nampak muka. terlalu emo. pagi2 esok dah nak kena say gud bye kat kawan-kawan.. hohoho..

SELAMAT MENYAMBUT AIDIL ADHA BUAT SEMUA..

catatan: wahai air hidung. cepat lah kamu hilang dari hidung ku.. rimas wehh.. berharap bangun pagi esok ku sudah tidak demam lagi. mau cubit-cubit pipi lembu buat kali terakhir.. heheh~ tajuk entri telebih panjang lak hari ni.. huhu

Wednesday, November 25, 2009

aku separa sedar tapi tidak kritikal..~

dalam 2 hari ni agak tidak bermood untuk menulis belog. keadaan kesihatan tidak mengizinkan. setiap hari bukak belog. menjelajah ke belog2 orang lain. meng klik2 nuffnang. tapi tidak membuat sebarang update. hehe. (kenapa ayat kali ni seperti serius semacam je ek..?) haha.

aku demam beb. eh. demam selsema. nak kate main ujan, tak de arr plak. sudah 2 hari ujan tidak turun... rindukan hujan.. rindu hujan.. apsal hari ni langsung tak hujan..? tak pe.tak pe.. kain yang sudah 3 hari dijemur tak kering kering sudah pun boleh di lipat dan di simpan dalam almari. heheh. selalu nya tido berselimut tutup seluruh badan, hari ni tido selimut entah ke mana..

walopun selsema, ubi kayu rebus tetap ku bantai. lagi-lagi ubi kayu.. hahah. hanya itu yang aku mampu. bersyukur dengan ape yang ade. biasa lah. musim hujan. walopun ayam golek tergolek depan mata, ubi kayu rebus panas gile tetap menjadi pujaan perut ku.. (sori. ter over) selama hampir seminggu bercuti bergoyang kaki di rumah, akhir nya petang semalam aku boleh keluar bergembira. seperti mahu mencari semula geng2 waktu kecil ku dulu untuk main kawen2.. berlari-lari pusing-pusing bawah pokok nangka. hujan tidak akan mengganggu kita main lagi. (terperasan menjadi seorang kanak2) heh~

keluar bejalan-jalan dengan ibu tersayang bersama seorang bibik yang memakai spek (toOya) dengan memakai baju kurung. ah. sungguh kemelayuan. pergi kenduri ah.. mane tau bole dapat jodoh di situ..? jumpa makcik2 yang bakal menjadi ibu mertua ku..(hahaha.. kegatalan terserlah..) haha. nenek mertua pun bole kalo ade cucu yang boleh belikan aku suzuki swift satu. saya mahu order! suzuki swift satu!!! ko ingat ni kedai mamak nak order2 cam tu..? oke. kurang kan kegatalan kamu chah. dah. dah.

ni bibik ku yang pakai spek. perasan cun. aku sudah anggap bibik seperti adik kandungku sendiri. huahua. tapi semalam bibik tak kenang budi. saje dengki ngan aku ambik gamba muka aku sekerat je. jage ko bik.... akan ku sekeh kepala mu..

selepas di sekeh berkali-kali.. akhir nya bibik menjadi cerdik dengan mengambil gamba ngan betol.. hahaha..

sudah. ku sudah tidak mau merapu merepek di sini. sekarang masa untuk merehat kan diri setelah 2 biji ubat selsema ku telan. ku dalam separa sedar. tapi masih belom kritikal. mata ku sudah lalok seperti seorang penagih dadah.. oh. dadah membunuh.. jangan makan dadah. eh bukan. jangan hisap dadah.. pesanan ikhlas dari hati..

catatan: entri tiada kaitan dengan tajuk. aku tak tau nk letak tajuk ape.. oh. si bibik itu ADIK ku.. heh~ doakan aku cepat baik supaya aku boleh beraya haji dengan aman dan membantai daging2 dengan gembira.. hahaha. pesanan tak boleh blah.. selsema je pun weh!!! jangan laa over chah oii.. macam tak sempat beraya je (na'uzubillah..).. haishh.. ajal maut di tangan Tuhan.. tak siapa tau..

Monday, November 23, 2009

Lu orang sekarang tidak best.. heh~

sekali lagi aku tak tau nak post ape. aku bosan. bosan. musim sejuk begini setiap aktiviti di luar rumah amat terbatas. aichehh.. tak bole kua. tak bole main beskal. tak bole berlari-lari pusing-pusing dibawah pokok nangka. tak bole main masak-masak. tak bole main doktor doktor. tak bole main police and thief. tak bole main bola kaki tiga. sape penah main bola kaki tiga...? tak bole main kawen-kawen kat bawah pokok. (bawah pkok lagi.) haha. pelamin angan ku musnah disebabkan oleh hujan yang menggila saban hari. (skali lagi ayat ku berflower tak bole blaahh..) tapi itu sume bukan luahan aku yang sudah menginjak ke alam akhir remaja. awal dewasa. aicehh.. perasan sket.. itu luahan budak-budak kecik yang masih hingusan seperti aku suatu ketika dulu.. suatu ketika... macam slot drama kt astro citra yang kebanyakan drama 'suatu ketika' di conquer oleh beto khusyairi itu. banyak kah..? tak pe. tak pe. aku suka beto berlakon. hahaha. aku layan je. hah sudah. skarang ku sudah merepek.

waaahh.. ku sudah besar rupa nya.. sebab ku dah tak main itu semua. tapi sekali sekala ku teringin main sume tu. aku cari je mane laa budak2 kecik yang main benda benda tu sume. dah tak de beb. kalo dah tak de..? kat mane diorang main..? kat kampung ayah aku pun tak de. kat kampung mak aku lagi laa tak de. nak main sorang2 segan. gile ke ape dah besar2 cam ni nak main kawen. kawen btol kang.. gile ke ape main pusing-pusing bawah pokok nangka sorang2? ingat ni citer hindustan..? haaa. sebab tu arr aku cari budak2 yang men sume ni. bole layan diorang men skali. teringin nak main.. hahaha..

tapi budak2 sekarang ni mane tau main masak-masak pakai tempurung kelapa, sudip ranting kayu, dapur wat ngan batu, daun jadi pinggan.. mane ade dah.. skarang ni sume ade set masak-masak. terbaik punyer... tapi still tak best bagi aku. sebab diorang tak menikmati nikmat hidup sebagai kanak2 yang sebenar.. hehehehe.. ape yang diorang tau..? TV, PS2, PS3, PSP,comp. games.. tak nikmat. tak nikmat. duk tercongok depan TV tengok gerak geri gasing.. sekali lagi. GERAK GERI GASIIINNGGGG!! (bace ala2 si zoey tu sebut..) lagi. lagi. TOM TOM BAAAKKK!! (buat gaya tom tom bak).. lagi. lagi. PONDOK-PONDOK (sebut ala2 comel cam dalam TV). tak best btol jadi budak zaman skarang ni.. hari-hari duk tercongok ngadap TV je..

budak kecik skarang ni. mainan sume nak grand2. pistol cam pistol betol. siap macam2 bunyi kua. zaman aku ngan abang aku dulu, nak dapat pistol yang cam pistol betol tu time raye jer.. main tembak2 time orang semayang terawih. haha. dulu tok ayah wat kan kitorang pistol. yang panjang. yang pendek sume ade. pistol kayu beb. siap ade penyepit ngan getah lagi blakang. peluru lak buat ngn kertas.. haha. terbaik kan tok ayah kitorang.. pas tu baru laa dapat pistol mainan yang ade peluru biji2 cam lada itam tu. oh. pistol tu kitorang wat tembak cicak. berpuluh-puluh ekor cicak mati sebab kena tembak kat kitorang. hah. ter over di situ. cicak pun dah takut nak jengah umah tok ayah. hahaha.

budak skang ni kalo tanye pasal main buaya-buaya ke.. main police and thieves ke.. main sorok-sorok ke.. sume pakat wat muka blurr... hampeh tol arr.. tak best btol diorang ni.. dulu kalo main sorok-sorok.. selagi ade tempat boleh menyorok dalam umah, selagi tu laa kitorang duk main. haha. dalam almari. dalam kabinet dapur. bawah meja makan. bawah katil. paling best. dalam besen yang besar giler yang ade penutup tu.. haha. terbaik ah. memang tak kan jumpa. kadang2 sampai lua rumah. 'tempat tinggal' arnab tok ayah pun penah. hahhaha...

tapi tu sume zaman dulu2 kan.. susah nak tengok budak2 skarang ni main cam tu. memang tak menikmati dunia kanak-kanak yang sebenarnya arr diorang ni.. hehehe..

hah. tetiba je aku terasa mau mandi sungai depan rumah tok wan. tempat tu memang kenangan gile kot. naik kat tebing tinggi. pas tu terjun dari tebing ke dalam air. penuh dengan gaya persis seorang penerjun negara.. (haha. ayat tak boleh blaahh lagi..) sekarang sudah besar. dah tak boleh mandi sungai cam dulu.. sungai tu pun dah tak best dah skarang ni.. hoho..


catatan: taip entri sambil senyum sorang2. haha..ade sesapa mau join aku main sume mainan2 zaman kanak2 yg sudah lame di tinggal kan..? hahhahahaha... merepek.

Sunday, November 22, 2009

musim sejuk dan ubi kayu~

ape aku nak taip ni ye.. dari semalam duk berkira-kira aku mau post ape lak kali ni. rase cam dah lame tak post ape-ape. hekhek. sungguh indah rasa nya tatkala berada di rumah ini. (ayat flowery tu beb.) haha.. tak bole blaaa.. hujan turun bukan dengan renyai-renyai. tapi turun dengan menggila. macam esok hujan dah tak boleh jengah muka bumi ini lagi. padahal esoknya memang konfem hujan akan kembali menggila.. (adakah ini ayat ini pun ber flower?).. hekhek. musim ini lah korang dapat dengar macam-macam bunyi katak. rupa-rupa nya katak ade banyak bunyi weh. betol. wa tak tipu.. macam-macam bunyi katak aku dengar. hahah. mungkin dari banyak spesies. ade ketika aku gelak sendiri bile dengar muzik-muzik yang di alunkan oleh katak. (ayat tak bole blaa lagi..) hakhak. kalo salji turun ade bunyi katak tak wei..? malaysia ngan negara bersalji sama je ah. mereka winter. musim sejuk. kite..? kite pun musim sejuk ape... musim hujan. banjir beb..

rumahku banjir. betol. aku tak tipu. air naik sampai dada. memang sampai dada. dada itik. kaki pun serba salah je nak tenggelam. haha. tapi kampung ayah aku terbaik arr banjir nye. hekhek. terbaik cam ne tak tau laa kan. sebab aku tak gi tengok lagi. tak kuasa ah nak gi tengok. kalo dah nama nya banjir, macam2 air bercampur kan.. aiyyerr... tapi kalo kena redah. redah jugak.. hahaha..

semalam aku juara beb. juara bangun lambat. hahah. aku bangun tido je, diorang sume tepuk tangan.. ucap tahniah kat aku. cayalah.. hahha. sebab nye aku paling lambat bangun dalam umah ni. zubir jatuh di tempat ke-3. paling aku tak caya, syahir bangun awal dari aku.. hahaha. aku bukan sengaja bangun lambat oke. aku tido lepas subuh. memang patut laa aku bangun lambat kan. kan.kan. (percubaan untuk menipu di situ..) hahah. tapi hari ni aku jatuh tempat ke-2. zubir lak juara.. ambik takhta aku. tak pe. tak pe.

tapi memang betol awal gile aku bangun ari ni. kul 8 pagi aku dah tercongok depan TV. aku seperti paham ayam abang aku kt bawah nak cakap ape."ini adalah satu keajaiban. terima kasih ya ALLAH." kuang asam nye ayam. nyah ko. esok lusa ko dah nak kena sembelih.. tunggu je arr.

makan ubi kayu di kala hujan renyai-renyai begini memang best. hah. tetiba masuk ubi kayu. tadi aku kua cari lauk pauk untuk di masak ngan mama. tetiba ade orang iklankan ubi kayu. haha. iklan..? bak sini sekilo. sekilo pun cukup. makan ubi kayu rebus yang panas dengan kelapa parut digaul ngn sedikit gula. sedap beb. perghh..seperti kembali ke zaman perang. sesapa yang tak penah makan ubi kayu rebus panas gile cicah ngan kelapa parut digaul ngn sedikit gula dalam musim sejuk begini memang hilang satu nikmat dunia.. hahahahhaha..

catatan untuk diri sendiri: berkira-kira mau mandi atau tidak hari ni.. hekhek. musim sejuk tak mandi pun tak pe... hahhaha.

Friday, November 20, 2009

contest. sape comel..? ini memang btol contest.

haaa.. sempena entri ke-200 aku.. contest sape comel..? bukan aku yg wat contest ni.. tapi cik laila~ yang adakan contest ni. hoho. tergerak hati untuk join. sebab ku rasa aku sangat comel suatu ketika dulu. oh. sekarang pun aku masih comel. hakhakhak. sape nak keluarkan muntah hijua? silakan... tapi muntah hijau je dibenar kan.. hahhahaahaha.

aku tak mau cakap banyak. (ayat ni lagi). ye.. aku tak mau cakap banyak. layan je arr photo comel ku ini.. aku tak tipu beb. aku memang comell pun dulu.. oke. muntah hijau.muntah hijau. ni eksklusif ni aku bagi tengok. kawan-kawan aku pn belom penah tengok ag ni.. cewwahhh..

oke cik laila... tengok gamba ni.. aku yang comell.. hahahaha..

nama: Nur Aisyah Mohamad Rosli.

tarikh /tempat lahir: 14 0gos 1988 / Hosp. USM Kubang Kerian, KB

penerangan gamba: ku tak tau nak terang kan ape. yg penting aku posing ala2 comel time ni. bukan ala2 comel. tp memang comel. ececece. kt blakang gmba ade tulis tahun 1988. aku bajet time ni umo aku dalam 4 bulan kot. ahaha. aku tanye mama aku, umo aku time ni brape.? mama kate dy pun tak ingat gak. anggap je arr aku 4 bulan time ni. hahhahaha.. time ni tak silap aku, aku kt umah lama dulu. kat tilam empuk ku.. huahuahua..

amacam? bole menang ka..? hoho..

catatan: abang2 aku, adik aku, mama, pelik tengok aku sibuk scan gamba. aku kate aku masuk contest bayi comel. diorang gelak beb... tak pe. tak pe. yang penting. ayah aku tolong aku scan gamba ni.. tolong tengok. nak blaja scan gamba. hakhakhak..

selamat pagi dan itu bukan contest. hah~

aku dah sampai umah weii.. haha.. aku dah sampai umah.. sudah selamat sampai. baru 10 monit yang lalu. tapi aku tak bole sambung tido. tadi lam bas aku da bantai tido kaw2 punye.. memang tak sedar ape ah wa cakap.

aku nak cakap skali lagi. aku da sampai umah!!! a'elahh minah ni.. orang len yang da lame sampai umah tak kecoh pun.. bia arr kan.. aku suke. memang aku suke mengkecohkan diri ni.. aku tak bole sambung tido. sebab. adik aku amik tempat tido aku. aku tolak terajang pun tak nak kalih gak budak ni. aku terpaksa tido kt tempat dy. tak best walopun kt katil yg same. (ceitt.. belagak!!)

alang2 dah subuh. baik aku solat terus kan. kan. kan. mane tau aku akan dapat tido dengan lebih lena selepas ini. (lagi. juga ade unsur2 ayat skema di situ.)

dah. dah. telekung sembahyang dah melambai lambai dah tu. memanggil aku menunai kan kewajipan. hahahaha. (bapak seram kalo btol duk melambai-lambai)

satu lagi. satu lagi. aku dah wat keputusan. cewwahh.. sepanjang malam aku duk pikir dalam bas. pikir dalam mimpi. post sebelom ini adalah BUKAN CONTEST. hahahaha.. terima kasih kepada sesapa yang sambung pantun itu ye.. hahaha..

terima lah ucapan SELAMAT PAGI dari ku.. hahah

Thursday, November 19, 2009

rase ini tak best dan contest kah ini..?

dah abis paper dah.. haha. aihh.. minah ni memang tak de keje. balik je terus bukak belog. tak pe. tak pe. teruskan. mau cakap sekali lagi. aku dah abis paper weii!!! tapi apsal rase cam tak best lak ek..? hari tu ye ye je mau abis cepat. tak sabar nak balik umah.. konon....

hari ni lain plak cite nye. ah.. mapuh gi arr perasaan-perasaan yang mengganggu fikiran itu sume. (skali lagi. ade unsur2 ayat skema di situ.)

hari ni tak mau cerita panjang. hanya mau gitau aku balik umah malam ni weii!! seronok.seronok. heh. tetiba seronok. tadi kate tak best. (ni org panggil tak tetap pendirian). mood berubah-ubah. mungkin kah sudah sampai waktu nya..? heh. waktu ape kah? (jangan paham kan persoalan ini.)

aku memang tak mau cerita panjang.. aku hanya mau gitau, bas aku kul 11 malam ni. keluar dari bumi ump pukul 3 petang. keluar awal seperti mau terkejar-kejar ke airport macam budak borneo plak.. haha.. lagi 3 jam. aku belom packing satu barang pun lagi. yang aku terbayang skarang ni. aku mau tido. tido untuk satu jam. satu jam untuk packing. satu jam untuk bersiap2 dan kemas bilik.

aku terbayang bayang. macam mane laa nanti nak sumbat satu kete tujuh orang. serius. tujuh orang satu kete keluar ke kuantan petang ni. macam mane tu..? cuba bayang kan sekarang.bagi tau sket. kalo boleh riba takpe. 2 orang di depan. 5 dibelakang. ahh.. peduli ape. sumbat aje selagi boleh. haha. macam tak penah buat keja ni. kete kelisa pun kitorang sumbat 6 orang. kalo iswara no hal laa kalo 7 orang. hahah.

eh. aku memang tak mau cerita panjang. sebab aku mau tido. aku belom tido lagi dari pukul 12 tgh mlm smalam.. sekarang masa untuk tido satu jam.. tapi sebelom tu terima pantun ni.

UMP kate pergi,
RUMAH kate mari,
...................................
..........................................
(sambung sendiri je ar lagi 2 lines tu..)

catatan: aku malas mau sambung. perasaan kemengantukan semakin kental ni. sape nak smbung. sambung je arr. contest kah ini..?. sebab sekarang ni cam demam contest je kan. sambung je arr dulu pantun tu. nak sambung dalam hati pun boleh.. kalo sambung kt belog ni pun bole. tu pun kalo ade orang nak sambung la kan.. kalo laa ade orang sambung. kalau. aku kate kalau.. kalau ade nak smbung. sambung je arr.. hakhakhak. kalau ade yang sambung. and tetiba aku rase nak consider ini as a contest. maka adalah pemenang nya. btol kah.? btol kah?. hehe.. tapi 2 line yg kat atas tu cam ntah ape2 je kan.. tak pe ah. sambung je arr sape nak sambung. kalau ini adalah contest. maka tarikh tutup contest ini adalah apabila aku post entri baru. hakhakhakhak

catatan: pantun tak siap. amik dari shout out ooVoo amPEH. aku bosan.

Tuesday, November 17, 2009

ku bukan penculik. heh~

aku ade satu paper lagi beb. hah. tetiba. tak bagi salam. tak de intro tetiba je gitau ade 1 paper lagi..dah. blah. blah. orang lain da abis final. ko duk bergelumang ngan final lagi. dah. dah. gi main jauh2. belog2 ni hanya untuk orang yang da abis paper je. tapi peduli ape kan. aku nak berbelog gak. tak kire. hoho.

1 paper lagi beb. aku tak sabar nak balik ni. lagi. orang len da abis tak de pun kecoh. hah~ paper last ari khamis. abis kul 11 pagi. yeahuu.. kul 11 malam aku blah balik kampung.. ooo balik kampung.. mau pulang. mau pulang. semangat mau balik lebih kental dari nak ngadap paper industrial management khamis ni. hah. bia. kite enjoy lu mlm ni. nanti ngadap paper kita tunjuk muka itik macho telan taik ayam. cam paper tadi arr. kelat sekelat nya muka aku jawab oraganic tadi. heh. merepek.

di sebabkan tak de ape yang nak di kongsi. ecececee.. baik punye skema ayat nih. haha. dah.dah. layan je gmba bawah ni. "a picture tells a thousand words." tapi ni bukan contest cik bulan. tak sempat maa mau join. hoho. tapi bukan aku pun yg pelakon utama dalam gamba2 ni. aku sekadar pelakon extra. haha.

ni cuti lepas. tengah syok2 snap gmba sendiri lam kete, aku tak perasan ade kaki yg menuju ke tempat duduk depan nak masuk skali dalam camera. ye ye je masuk dlm camera. kaki budak. budak mane kah.? tapi kalo di perhatikan ia nya dari dalam boot keta..

bile sampai umah. aku bukak boot kete nak ambik barang2 yang telah di shopping. alangkah terkejut. ku lihat ade sorang budak dalam boot kete. diam. senyap seketika. gelabah. anak sape kah? jatuh dari manakah budak ni..? siap bertudung. ayu. hakhak. sedang tido. bersama barang2 dalam boot kete. heh~
memang nyenyak btol nih. letak bom pun belom tentu sedar ni. hah. merepek. kalo letak bom. mati terus laa wei. memang tak sedar dah. ape mau buat ngan budak ni..? ku bukan penculik. bukan penculik. betol. aku tak culik budak ni. serius. wa tak tipu. (konon2 nya gelabah)


ah. bia je arr dy nak tido. ambik sume barang. ku masuk dalam umah. tinggal kan dy sendirian dalam boot kete. tido laa ko smpai puas. haha. kejam. pandai2 laa ko cari jalan pulang.

pelakon: wan nur marsya farzana.

catatan: entri merepek di kala bosan. rumet ku tengah study. ade paper esok. aku..? aku tak de paper esok wei...

Sunday, November 15, 2009

sape lagi terror..?

hari ni 15 november ye kawan2. ade ape ngan 15/11? bukan lawa pun tarikh ni.. hoho. ari ni konvo my mom oke.. yeay!!! my mom's special day! tetiba terbayang mama pakai jubah konvo yg dalam nye ade baju baru (nak jugak sebut baju baru), pakai topi petak tu.. haha. jalan terkedek-kedek naik pentas. hahah. sungguh comel, kiut miut... tapi sayang. aku tak bole tengok mama naik pentas pakai jubah lebar besar gedabak tu. ayah ngan zubir je pegi. yang lain sume tengah kentalkan hati menhadapi exam. termasuk aku.. hoho.. ye. mama ku sungguh rajin. muda-muda dulu takde peluang sambung blaja tinggi2. eh. bukan tak de peluang. keadaan kewangan keluarga tak mengizinkan sebab mama anak sulung. adik2 ramai. hoho.. tapi tak pe. mama ku mempunyai semangat yang kental untuk sambung blaja.(bangga. bangga. sambil kembang2 kn idung. hoho)

seorang teacher yang berjaya. teacher wan yang femes di pasir puteh. bukak pusat tusyen kt umah sendiri dah berpuluh tahun. wah.. over. ye ye je.. tak pe. skali skala puji melebih lebih. hakhakhak. rumah aku pun dah penuh dengan kerusi meja plastik budak2 tusyen. jiran-jiran aku nak kenduri dah tak payah sewa kerusi meja. pinjam umah aku punye jer. haha. khemah?? sewa sendiri arr..

aku suke bile mama aku juga sorang student cam aku. aku nak cite pasal lecturer. dy pun nak cite pasal lecturer dy. aku cite pasal esemen. dy pun nak cite pasal esemen dy. aku cite pasal kawan2 aku. dy pun cite pasal kawan2 dy. aku cite pasal aku tido dalam kuliah, dy sekeh aku. dy pun nak cite pasal dy tak penah tido dalam kuliah. aku cite aku duk blakang skali dalam kelas
(kena sekeh lagi..) dy pun sibuk nak cite duk duk depan skali dalam kelas. hahahaha.. seronok. seronok. cite sampai penat. nak banding2 sape lagi terror.. hahaha.. (bole plak..). aku cite pasal pointer aku, dy pun sibuk duk citer pointer dy. sape lagi terror..? sape? sape? last sem mama dapat 4.0... ambik ko chah. senyap di situ. diam. sape lagi terror skang ni..? jawab. jawab. ko dapat bape chah..? ceitt.. diam! jangan ditanya. soalan membunuh tu. hahaha

ape-ape pun. CONGRATULATIONS to MAMA.


catatan untuk diri sendiri: kental kan hati. lagi 2 paper je.. next week dah bole blaahhh..

Friday, November 13, 2009

kentut dalam loker.. heh~

heya.. ari ni memang membunuh aku arr. betol aku cakap. ari ni memang membunuh. yer. tau bunuh. tapi tak mati-mati gak. dah. merepek. tapi ari ni memang membunuh. lagi. membunuh mood aku. ye ye je. ari ni paper thermo. subjek membunuh nih.. bunuh lagi. aku jawab yang aku bole jawab je. yang aku tak ley jawab pun, aku jawab jugak. heh~

dah laa aku duk paling depan. bukan. bukan. ade tempat kosong depan aku. tempat ajim. tapi dy tak ambik exam. kire aku ar depan skali. (adeii.. orang tak nak tau arr ko duk depan ke blakang chah.) dah. sambung2. aku duk bawah aircond. lagi. tak mo tau pasal ni. lantak ko laa nak duk bawah aircond ke. dalam aircond ke. dah. dah. blah pasal aircond.

aku dapat ketas. tulis no. ic.. tulis nombor pelajar (haha. skema). tulis laa segala maklumat. aku bukak soalan. aku termenung. termenung. dan termenung. aku belek lagi. aku termenung. asyik teemenung je. bile mau jawab nye.? sabar laa!!

aku jawab. aku pandang yaya. yaya pandang aku. aku sengih. yaya sengih. ye. same-same menyengih. aku dah fed-up. malas mau jawab. cukup 3 jam. aku hantar. end. cite secara tak ikhlas. tiba-tiba da ending. haha.

tu baru intro beb. aku nak cite benda lain sebenar nye.

kisah-kisah zaman kenakalan masa skolah dulu. hoho. aku suka. aku rindu. rindu? rindu sape kah? haha.

bukan sume nak cite. aku highlight satu benda je. (poyo je ayat. cam soalan thermo tadi je. nak highlight2 nih.. hah~)

cite menyorok dalam loker. dari form 1 sampai from 5 aku amalkan benda ni. haha.. terbaik ah sorok2 dalam loker. disebab kan dari form 1 lagi aku kt mrsm, so dari form 1 laa aku duk hostel. terpisah jauh dari keluarga (bajet jauh berjuta batu). aicheh budak ni. kecik2 umo 12 tahun setengah da pandai berdikari. tapi zaman2 nenek dulu, 12 tahun setengah dah kawen. sape lagi terror..? haha.

mase form 1 aku kat mrsm jeli. time tu jeli baru bukak lagi beb. kire batch aku pelajar ptama yg jejak kan kaki kt jeli. wah. teruja. sume benda baru. yang penting loker pun baru siehhhh...
loker sangat berguna bile time subuh, bile warden datang check bilik sape tak gi subuh kat surau. hahah. bangun lambat. mane sempat. kalo gi lambat pun, kena gak. terserempak ngn warden. jadi gunakan loker anda untuk menyorok. dulu, kecik jer. setakat loker besar tu. muat laa beb.. kalo yang lagi kecik, 2 orang pun muat. hahaha.

ade satu yg aku tak ley lupe. mase form 2 kot. time aku aku dah nak pindah mrsm kuala krai tapi still kat jeli. ye. ku menumpang je kat jeli. heheh~ masa tu gotong royong ape ntah. sume wajib gi gotong royong. tapi. biase ar. otak nakal. otak malas.. haha. hari minggu lak tu. jangan ganggu hari minggu ku! aku and da geng malas turun gotong royong. tetiba je ketua warden masuk hostel wat spot check. ape lagi. loker. loker. loker!!! time tu laa nak sumbat 2 orang satu loker. kalo kentut pun best nih.. haha. sorang2 dalam loker, mane best nak kentut. tak de orang nak bau.. wahahhahaa.. gile selekeh pompuan ni. tapi ni bukan pasal kentut oke. skali ketua warden tu masuk bilik yang kitorang nyorok tu. nak bukak loker. loker aku loker depan kot time tu. haha. tapi dy tak bukak loker aku. dy bukak loker kawan aku. hahaha.. terjadi laa adegan tarik menarik pintu loker ngan ketua warden. hahahaha.. dy tarik dari lua. kawan aku tarik dari dalam. hahaha. dah kantoi pun still tak mo kua ni.. kalo aku jadi ketua warden time tu, nak je aku kunci dari lua. siap mangga. hahahah.. yang best nye. loker aku tak kena. selamat beb. sungguh tidak adil!

jap. jap. belom abis lagi. ade satu lagi. mase aku form 2 ke form 3. aku lupe. tapi time tu dah kt mrsm kuala krai. time riadah beb. kat mrsm wajib turun riadah petang2 oke. ko nak melompat ke. bjalan. merangkak. tu ko punye hal. tapi ko mesti kosong kan bilik kul 5 ptg - 6 ptg. kejam. dah laa aku suka tido time tu. ye tau. tak baik tido lepas asar. berpuluh-puluh kali kegunaan loker dimanfaatkan, hahaha. over je kalo berpuluh-puluh kali. dah2. sambung. ni kisah aku terlepas lagi. ponteng riadah. biase arr tu. kalo ade spot check. loker. loker. loker!! di sebabkan sebilik 4 orang. ade 2 loker dkat ngn pintu. 2 loker lagi ngadap ke tingkap. of course arr pilih yg ngadap ke tingkap kan.. hahaha. ko nak mati kalo amik loker depan..?

tapi geng ponteng terlebih laa plak. ade 6 orang. hahaha.. nak sumbat satu loker 3 orang mane muat beb. time tu sume dah kembang2 dah. haha. depan loker ade meja study panjang. memang berani mati arr nyorok kat situ. cover2 ngan kerusi je.. skali warden masuk bilik daaa... aku ingat lagi. name dy cikgu faridah. ngajar bio. mase form 2, form 3, dy arr musuh ketat kitorang. tapi naik form 4, form 5 dy jadi geng aku. rumah dy arr tempat aku lepak. bilik aku pn sebelah je ngan rumah dy. huahua. dy arr yang kejut aku pagi2 jumaat yang indah untuk tido. ganggu je. haha. suruh ikut dy gi pasar pagi naik kete wira kelabu dy.. hahahah.. dah. dah. sambung..

mase tu dy naik ngan anak dy. name nik. aku menyampah giler kt anak dy dulu2. haha. tapi hari tu dy jadi penyelamat kitorang. cikgu faridah dah masuk kt tengah bilik dah. dah nak smpai kt loker aku dah. tetiba si nik boleh plak gi jerit. "umi.. nak kencing!!!"

fuuuhhh.. selamat beb. sebelom tu. cam tak de darah dah kat muka ni. kawan aku pn dah macam zombi dah. nak terkentut pun tahan je. kalo tak, mau naik biru muka yg duk dalam loker. hahahaha.. banyak cite pasal loker ni. tapi cite sket2 je arr.. hoho

tapi tu laa.. kenangan kat skolah. kadang2 ingat balik. bole senyum sorang2. aku rase kalo aku jadi skema time skolah dulu, cam tak nikmat jer hidup kat hostel kan.. hahhaha.. jadi 3/4 skema arr best. macam kenangan. aku aku tak penah ponteng waktu akademik oke. haha. waktu akademik (istilah time skolah dulu)


p/s: tajuk entri tak de kaitan ngan cite. haha. eh. ade. sket je..



Wednesday, November 11, 2009

megi terbaekk punye sampai tak bole tahan.. heh~

hari ni aku ade paper. baru lepas 1 paper kul 5.30 pm tadi. gile ar tuan belog nih, abis je paper terus ngadap blog. tak de keje lain ke ape. macam lepas2 ni tak de paper dah. sudah2 laa ko chah.. gi study! lusa ade paper lagi.. (abaikan.. tuan blog mau bercerita ni.. aicheh.. becerita laa plak..)

tadi paper instrumentation method.. soalan nye.. ya ampun.. kalo tak bukak soalan2 quiz ngn test2 sbelom ni.. memang tak leh jawab.. (adeii.. bajet bole jawab je..). ade soalan yang aku boleh jawab dengan riang. dengan gembira. haha. ade soalan yang memang aku tak tau langsung jawapan dy. bukan tak tau langsung. aku lupa. ade soalan yang aku jawab tanpa bace soalan. gile arr minah ni. bole plak cam tu.. bukan tak bace langsung. tapi tlepas pandang. padah nye, calculation pn salah. amik ko. diam di situ. tersirap dengan diri sendiri. dah. lupa kan saje.

tengah2 jawab menjawab tadi, tetiba je aku rase aku perlu ke bilik yang lebar nye tak sampai sedepa, berlubang serta berpaip. gile ah. time2 exam ni jugak laa dy nak buat hal. aku tengah jawab exam ni. sabar la!! (sebelom gi exam dah melawat kan bilik tu. sabar bole tak..? bertahan! bertahan!)
aku cukup pantang kalo kelua dewan time exam. nanti ade pandang slek kat aku (kate aku nak gi tanye jawapan kat toyol..) sebab aku pun pandang slek kt orang yg kua dewan time tengah jawab exam. (oh, sungguh kejam tuduhan ni..) aku tak penah kua dewan time exam oke. pahatkan dalam ingatan kamu kenyataan ni. hakhak.

oh damn..! ku teringat.. mase tengah study semalam. aku, arie, nik dan rumet2 arie bantai mamee slurpp kari berapi kak mar masak beserta sirap ais (terima kasih buat kak mar. haha).. kalo makan tu je bole di terima lagi. tapi aku ngan arie gi tambah lagi berbiji-biji cili padi idup + black pepper sos + sos cili padi. amik ko.. memang kaw2 punye kitorang tambah. kul 2.30 pagi plak tu membantai nye. sesudu megi disertakan sebiji cili idup. tanpa rasa ragu2. (tak pedas sangat ah bagi orang2 yang hirup sambal belacan guna straw cam aku... haha. ceh blagak!..) tanpa pikir dugaan-dugaan yang mendatang esok hari. kami telan je. (ceit.. dah kua ayat skema..)

aku tak tau plak segala macam campuran2 tu akan bertindak balas selepas 10 jam.. kalo aku tau, aku makan lambat2 sket. bia dy bertindak balas lepas exam. selamat sket. boleh jawab dengan tenang. hahaha.. dah2.. tadi kate nak gi bilik kecik tu. tapi belog gak yang ko bukak. blah! blah!..

catatan untuk diri sendiri : dah! gi study untuk next paper. jangan ko campur lagi macam2 dalam megi kalo ko nak selamat. hahah~

Tuesday, November 10, 2009

life is too short.. entri pun short je.. heh~

"life is too short..

enjoy every moment..

good or bad..

coz today's moment never come tomorrow.."



catatan untuk diri sendiri dan semua: enjoy, enjoy jugak.. akhirat jangan lupa. solat jangan tinggal..
(pesanan ikhlas dari hati.. aichehhh..)

Monday, November 9, 2009

lagu tido.. heh~

aku cam malas je nak post ape2 ari ni. nothing interesting yg bole di share (haha.. poyo je..). hoho. tapi tak pe arr.. nak share gak something ari ni.. lagu tido aku beb. layan jer.. dengar lame2 bole tido waa cakap lu.. background song belog ku ni laa.. layan je ah. serius aku cakap, lirik dy sweet gile.. hehe. aku suke.. (sape2 x suka lagu ni, bole pause kt tepi tu ye.. heh~)


mocca - i remember

i remember.. the way you glanced at me, yes i remember
i remember.. when we caught a shooting star, yes i remember
i remember.. all the things that we shared, and the promise we made, just you and i
i remember.. all the laughter we shared, all the wishes we made, upon the roof at dawn.

do you remember..?
when we were dancing in the rain in that december
and i remember. when my father thought you were a burglar
i remember.. all the things that we shared, and the promise we made, just you and i
i remember.. all the laughter we shared, all the wishes we made, upon the roof at dawn.
yes i remember..all the things that we shared, and the promise we made, just you and i
i remember.. all the laughter we shared, all the wishes we made, upon the roof at dawn.

i remember.. the way you read your books, yes i remember
the way you tied your shoes
yes i remember
the cake you loved the most,
yes i remember,
the way you drank your coffee,
i remember,
the way you glanced at me, yes i remember
when we caught a shooting star, yes i remember
when we were dancing in the rain in that december
and the way you smiled at me, yes i remember...


haaa.. layaaan je kan.. ni arr lagu tido aku..
lyrics dy cam best je. sweet je.. aiicchehh..

catatan untuk diri sendiri: dah2. berbelog je keje. study beb. rabu ni paper yang best punyerr. haishh..

special entri for pojan and ajim.. heheh~

semalam, pagi2 lagi aku da bangun (tak pagi sangat sebenarnye.).. ececece. bangun awal beb. susah nak tengok aku bangun awal kalo tido nye lepas subuh.. ni mesti bersebab. sebab paling konkrit kalo aku bangun awal. hahaha.. sebab mau kua arr.. kua dari bumi ump. heh~

tapi kali ni bukan untuk enjoy. (walopun ade enjoy sket2. haha.)
kali ni kua tengok ajim yang terlantar kat hospital. accident. ajim and pojan. ajim kena tahan wad sebab cam teruk sket. pojan tak. tapi ko pun cam teruk gak kan pojan sampai hilang kecomelan. haha.. adeii.. time2 final cam ni laa korang nak accident. tapi nak wat cam ne kan.. benda dah nak jadi. tak bole nak lari. orang klate kate "nk geghoh".


konon nya ni arr gamba paling macho, smart, hemsem giler korang.. ahaha

aku pun mau enterframe gak.. heheh.. gamba kt lab ni beb..


ramai gak classmate gi tengok ajim petang semalam. hoho. bagos budak2 klas aku ni. prihatin. heheh~
dengan penuh kasih sayang.. ayyak.. tukar2. ku dah kegelian. dengan penuh berhemah dan ikhlas aku doakan korang cepat sembuh. (tetiba je berhemah.) get well soon ya... baru arr jantan ade parut sana sini. cam yakuza.. haha.. pojan lak, nanti gi sambung gigi ko tu ek... kalo tak gamba pengantin ko tak cun.. ahahaha..

catatan kosong: ku terbayang bayang ajim bawak kete ari sabtu lepas. rase cam tak de darah je kat muka aku time tu.. heheh~ tapi cuba untuk berlagak cool..

Sunday, November 8, 2009

mama saya... heh~


hari ni akan bahasakan diri sebagai saya. haha. sebab mau citer pasal mama. bukan pasal family. saje je letak gamba family. wah.. ye mama saya. mama saya seorang yang baik. baiiiiiiiikkkk sangat.. mama saya seorang yang tegas.. mama saya seorang yang menepati masa. kalo plan nak gi mane2 ngan mama mesti siap cepat. kalo tak kena tinggal. saya baru sekali kena tinggal sebab lambat. lepas tu dah serik. mama saya seorang english teacher yang sangat best. saya jadi murid dia dari sebelom lahir sampai sekarang. oh. dah 21 tahun dia jadi pendidik saya. best gile kalo mama saya ngajar.. ececece...

mama saya sangat pandai memasak. masakan mama saya paling best. saya masak pun best jugak. like daughter like mom laa.. (perasan jap.).. mama saya suka bercerita pasal zaman2 kegemilangan dia dulu2. haha. zaman muda2 dulu arr.. suka citer pasal kawan2 dy dulu.. saya pun suka citer pasal kawan2 saya.. hahah. mama saya suka layan anak2 dy bercerita. sume cerita dy layan. ahaha.. mama saya suka sms saya guna bahasa omputih.. tapi kadang2 saya reply kut klate jer.. ahaha.. mama saya pun layan facebook. tu pun sebab anak2 murid lame dy yang suruh buat fb.. diorang leh contact ngan cikgu dy yg cute ni kt fb. mama saya layan je.. hoho

hoho... tengok.tengok. sape yg nak kena marah ni..

mama saya sangat sporting. sporting sangat. mama suka layan anak2 pompuan dy usha lelaki2 macho. wahahaha.. (aichehhh.. gatal.) kalo ngan mama saya nak cerita ape pun boleh.. dy layan jer.. sangat best. girlfriend anak2 lelaki dy dan bf anak pompuan, semua dy kenal. (opss.. anak pompuan dy single. hahaha.) haha.. i mean, kawan2 anak dy arr.. hahahaaa.. kawan2 abang saya pun panggil dy "mama"..wahwahwahwah.. nak jadi menantu mama saya ke..? ahahaha..
oh. tak lame lagi mama saya akan dapat menantu. huhu. menantu dy pun english teacher. suka laa dy. anak tak jd english teacher, dapat menantu english teacher pun oke laa.. hahaha..

mama saya akan berkonvo pada 15 nov ni. kat PWTC. saya nak ikot tapi tak bole. sebab skang ni tengah final exam. rajin kan mama saya.. tua-tua pun sambung belajar.. opss. mama saya muda lagi oke. hari ni besday mama saya.. 8.11.09... mama saya baru je masuk 49 tahun. masih muda oke.. hahahaha..

hepi 49th besday!!
luv u.. mmuah..mmuahh..

(sms sy kt mama semalam.. haha)

tq dear..
i luv u too....

(mama saya reply.. heh~)

mode sekarang: waaa... rindu my mom.. mau pulang. mau pulang..

Saturday, November 7, 2009

gosok gigi secara berhemah. heh~

oke. (stat2 je dah oke.. heh~). oke. (skali lagi.) malam ni pelawanan bola sepak "gomo klate gomo" lawan "hobin jang hobin". tapi aku tak tengok. tak berminat sangat. (ye ye jer..) haha. sebab nye tak de TV nak tengok. kena turun cafe baru bole tengok. tapi konfem ramai gile kat cafe. bukan setakat ramai gile. tempat pun mesti penuh (bajet ade orang tgk bola kt cafe, walopun tv cafe tak di on,heh~). tunggu je laa kalo jeritan-jeritan manusia kat cafe nanti. lagi satu, aku tak de mood nak gi tengok.. dah dah. cukup pasal bola. bola-bola ni tak de kaitan ngan aku. heh~

petang tadi dah lepas satu paper. paper HE or hubungan etnik or ER (ethnic relation). alaa.. subjek univ je. (ceiit.. belagak.) cewahh.. ER.. cam citer ER lak. tapi ER kat TV ade john stamos yang hensem. ER yang aku blaja ni tak de john stamos yg hensem. yg bole buat org cair bile senyum. wah wah wah ko chah. gatal. kalo john stamos yg ngajar. konfem aku rajin gi kelas. konfem aku bace abis satu buku. tak payah tunggu final baru nak bace.. (ececece.. poyo laa lu.. chah. ahaha)
dah dah. skang ni bukan masa untuk berangan. ade lagi 4 paper duk tunggu. pas tu aku bole chow balik umah. hoho.. wait for me ya tilamku..

jap2. lagi satu. aku nak tunjuk gamba ni.. ni haa.. tengok2.


aihh.. ape kes pompuan ni tunjuk gamba berus gigi.. ni bukan sebarang berus gigi beb. berus gigi ni kepala dy boleh pusing2..tapi berus gigi ni dah tercerai dari batang nye dah. tamat lah sudah riwayat berus gigi ni. kalo darjah 3 ni, aku dah buat dah karangan "aku sebatang berus gigi." skali lagi patah hati. ye patah hati. sebab aku akan rase matured bile guna berus gigi ni. haha. jangan tanye kenapa...

sape punye angkara ni.?. (see. dah kua pekataan skema aku). sape yang dengki ngan aku ni. nak patah2 kan berus gigi aku..? (ewah2 minah ni.. salah sendiri, nak tuduh orang len lak.) mesti ade yang kate, "bapak ganas minah ni gosok gigi. sampai patah berus gigi.." eh.. bukan salah aku oke. (cuba untuk menafikan nya. haha.) nasib baik aku ade berus gigi spare.. nasib baik gak ke best an berus gigi baru setanding dengan yang lame.. haahaha. yang penting. bawah berus gigi kt atas tu adalah skema jawapan test 2 thermo.. see.. aku bukak thermo lagi beb. (aicheh.. rajin minah ni study...)

catatan bukan untuk diri sendiri : jangan guna berus gigi yg kepala dy boleh pusing kalo ko nak cepat. kalo tak, ni laa jadi nye.. gosok gigi secara berhemah.

bile kaki bola tengok bola..


sila klik pada gamba untuk pembacaan yg lebih jelas. (gile skema ayat intro nye..)
haaa.. bace2.. bace announcement kt atas tu. baik kan ump ni. sediakan bas untuk penyokong2 klantan dan n.sembilan. tapi kena bayar ek. ni announcement semalam. ari ni konfem 18 seats yang tinggal tu da penuh. may be lepas 5 minit memo tu kua, da berpusu pusu yg beratur nak pegi. heh~

terasa mau pegi. aihh, sejak bile aku minat bola ni..? haha.. esok ade paper beb.. tak bole pegi. paper abis petang. abang2 aku skang ni tengah bersiap sedia ntuk ke stadium bukit jalil sebagai penyokong
'red worriors'. haha. memang aku tak layan sangat bola. tapi bile ade plawanan besar2 cam ni, kadang2 aku pun teruja. (besar ke wei..?)

kalo kat umah ni konfem dah tercongok depan TV ngan kaki2 bola umah aku. ade 5 kaki bola kat rumah aku. bukan2. ade 10 kaki yang suka menyepak bola. 5 x 2 = 10 laa kan.. hehe. kamu tak kan ade pilihan lain sekiranya adik beradik kamu di kuasai oleh kaum lelaki. memang tak de pilihan lain. ko manangis air mata darah sekali pun berebut TV dengan diorang, diorang akan buat bodo jer. so, jangan gunakan air mata dalam perebutan hak tengok TV di musim bola. membazir je.. diorang tak kan ckp
"anda akan dilayan sebentar lagi. sila tunggu.." (cam operator telepon reverse charge zaman skolah dulu) tak kan. tak kan. diorang btol2 tak layan. memang tak kan layan. yang kamu akan dengar dari mulut diorang hanya lah.. "go.go.go.go.. GOLLLL!!!!" jeritan yg same kuat dgn manusia2 yg menjerit kt stadium sampai terangkat sume tangan kaki sampai nak tercabut kain pelekat.. (tengok bola pakai pelekat. haha. tak comel langsung diorang nih). so, dari aku duk membazir air liur duk berebut TV ngn diorang. buat muka yg tak sepatutnya.. baik aku layan skali bola ngan diorang. kadang2 seronok gak kan. bole menjerit skali.. ahaha.. tapi skang ni umah aku dah ade 2 TV.. sudah tak perlu berebut. hehe~

tengok lagi gamba kt atas tu. tengok. tengok. aku bukak folder THERMO beb. thermo. lagi satu. lagi satu. aku bukak notes PHASE DIAGRAM (thermo). haa.. see.. aku bukak notes. tu menunjuk kan aku menelaah sambil check memo kat portal. tak de laa malas sangat minah ni rupe nya. aichehh. (puji diri sendiri.). ade lagi. ade lagi. aku on9 YM. oh abai kan.. YM memang sentiasa on9. tak kire waktu.. ini tipu.. heheh~


catatan bukan untuk diri sendiri : tak kesah laa sape menang, sape kalah malam esok. yang penting GOMO KLATE GOMO.. HOBIN JANG HOBIN.. hoho.. menang kalah adat pertandingan beb.. huhu~

kat bawah ni adalah disertakan bersama lyric lagu bola klate.. (ayyakk.. ayat skema lagi..)


The lyric :

Olek... olek olek olek....

Sumbat gol.. sumbat gol.. *repeat

Kito anok Kelate

Bako ore berani

Bilo masuk padey

Kito gomo sengoti
Kito gomo sengoti

lirik lagu di ambil dari SINI..TRULY KLATE BLOGGER.. heheh..

p/s: lagu hobin jang hobin x dapat di kesan.. heheh~

Thursday, November 5, 2009

blah laa ko chah.. lagi2 alasan..

ni nk buat alasan lagi.

malam semalam ade beberapa titik ujan kol aku (sungguh tidak logik ayat ni. jangan percaya). sampai kan berita yg katenye best2 ayam je. katenye bile siang esok (rabu) hujan akn turun. ni bukan berita best2 ayam ni.. bagi aku ni berita best2 gajah. tahap best yg terlampau. sbb ape..? bole tido dgn enak (enak cm mkn beef steak achak kt black canyon.)


kalo hari ujan, memang satu kerugian besar kalo tak tido. giler best. dah laa bgn tido pn cam da lambat. (bukan cam da lambat. tp mmg lambat.) cuba bayangkan kalo belom cukup 2 jam kamu bangkit dari tido, tiba2 cuaca redup dn hujan turun. perghh.. yg tak ngantuk pn bole tergoda untuk tido. selimut melambai-lambai (bapak seram kalo betol slimut melambai lambai).. kalo study time ni. mmg tak masuk ape. tmbah2 kalo ko kena bace dan hafal. bising arr.. hujan turun. tak bole nk hafal. (alasan.. gile terbaekk punye alasan.. ayt belit2 macam ke.........)

tapi aku tak tido oke. cekal kan hati untuk tidak tido. habis tu ak wat ape..? study arr beb.. (ye tau.. aku tnye, aku jawab.) tapi tu jawapan tipu. untuk menyedapkan ati. aku study. aku study muvie thai. cite POWER KIDS.. cite yg di donlod tak smpai 4 minit da complete. gile laju donlod cite kt sini. aku suke..

aku bukan malas study. tp keadaan cuaca yg memaksa ak ntuk tidak study. aahhh.. alasan... blah laa ko chah. cakap je arr malas..

tp walopun aku malas, aku tak study. eh..bukan tak study, tak menelaah sangat (ayakk.haa kan dah kua pekataan skema).. aku tetap bole bercerita ngn cik arie pasal HE masa kt TC tadi. (teluk cempedak)
itu menunjukkan satu peningkatan yg bagos., sbb aku tau ape yg ade dlm buku HE tu.. ahahaha.. best ke tak sebenar nye duk tepi pantai mlm2 pas tu cakap pasal pelajaran...?

catatan ntuk diri sendiri: bangun awal ye chah.. belajar dgn berhemah (bukan memandu je perlu berhemah..) jangan bukak buku tp mata nya ke lain. tangan nye ke lain.. study elok elok ye chah... ingat ayat yg kt atas tu..
"HARD WORK PAYS OFF IN THE FUTURE. LAZINESS PAYS OFF NOW".


macam mane mau bangun awal kalo lepas subuh baru nk tido... (ceiittt!!! melawan!)

Wednesday, November 4, 2009

mukabuku-ing = "lagho"

untuk bacaan yg lebih terang dan jelas..
sila klik pda gmba ye kawan2..

haaa.. bace.. bace. bace ni.. ni laa benda paling 'lagho' bagi student2 skang ni..
btol ke wei statement aku nih..?(klo salah, tolong btolkan..)
tp bukan pada aku. aku x obses sgt layan facebook ni. oke. aku tipu.. aku layan gak fb ni.
tp di sebab kan intenet connection kt bumi ump ni super duper lembab, aku jd fed up.
oh. tipu lagi.. aku tetap cuba bukak fb. (tiap2 hari oke..)
paling menyakitkan hati.. time2 study week ni laa fb bole di layan dgn riang.
membuatkan aku lagi 'lagho'. bukak buku ntuk study sambil ber muka buku (facebook).
gile banyak buku aku study. buku pelajaran dan juga muka buku.
oke. satu lagi alasan menunjukkan ak malas study selain xde pensel kesayangan. hahaha.
dah. dah. dah. 'lagho' semua ni...

catatan ntuk diri sendiri : dah laa chah.. sambung bace buku HE ko tu... dah 2 jam ko duk ngadap perenggan yg sama.. bace beb.. encik HE ko tu kede markah..

Monday, November 2, 2009

selepas 3 tahun. ku kehilangannya.. heh~

dah dua hari aku cari.. tp x jmpa. please arr.. sape ade jmpa, tolong arr bagi balik kt aku. serius, x ley study kalo xde benda ni.. yg len x best. ni haa.. barang aku cari..

bukan burung origami buatan hamdya tu.. tp yg kaler oren tu haa..

klate: kalei pecek

tganu: kalang metek

nme lain: pensel picit

nak nme lg grand: mechanical pencil

dah 3 tahun setengah aku guna wei.. x penah ilang ni.. syg weii.. dah sebati ngan tulisan aku ni.. ni laa sbb nye aku x study semalam.. ni haa.. sbb benda alah ni xde.. x best tulis ngn pensel lain.. kembalikan weii.. klo ade tsorok kt mane2 pn.. muncul laa weii..

p/s: alasan jer. pdahal mmg malas study..

mode skarang : kelaparan.. mengepost dlm keadaan lapar. nasi goreng pataya sedang menanti.. lapar ni weiii...