Sunday, January 31, 2010

jom join FRIENDSHIP CONTEST~

jom ramai2 join contest... ni bukan aku punye contest.. tapi ni cik mar punye contest. ngahahahaha... senang je contest nye.. sama cam contest2 yang lain gak.. letak satu gambar ngan kawan2 je.. tapi bia gamba tu nampak macam cun. gediks pun tak pe asal nampak semangat berkawan kamu itu.. ngahahahhaa.. lebih2 lak aku bagi syarat.. haha. tak pe kan cik mar..?


aku mau join contest ni. tapi kalo aku join, rase seperti tidak adil plak.. ngahahhaha.. kan cik arie kan..? kan cik mar kan..? nanti kalo aku menang cam ne..? kalo aku join, aku tak post gamba kat blog. aku bagi gamba by hand je. eh bukan. bagi thumb drive je. nanti cik mar pilih sendiri,.. ngagagagaa.. nanti kalo menang pun, aku dapat hadiah by hand je.. boleh salam2 and peluk2 cik mar.. hakhakhak.. ini tidak adil bagi peserta contest yang lain... so, aku mengecualikan diri aku menjoin contest ini... hakhak.. pandai2 je kecuali kan diri. tapi aku ingin mempromote contest ni supaya contest ini semakin meriah dan meriah dan meriah.. biar pening kapla cik mar nak pilih gambar cun korang.. ngahahaha~

tapi disini... aku ingin mengajak kamu semua yang cakna mahupun tidak cakna... (appe ni..? ayat cam nak bermanifesto saja. pilihanraya da abis weii..) oke. aku mau mengajak kamu semua untuk join contest ini.. tunjuk kan sayang kamu kepada kawan2 kamu dengan menjoin contest ini.. ngagagaga.. ade kaitan ke weii..? ape2 pun korang semua sangat2 laa di alu-alu kan menjoin FRIENDSHIP CONTEST ni..

hanya satu gambar bersama kawan2 seperti di bawah ini...



disebab kan aku hanya mempromote, so aku boleh letak banyak2 gamba. korang letak satu je. tak perlu banyak2.. hahahhaha..

sekali lagi, sila ke blog CIK MAR ye kawan2 untuk syarat2 penyertaan dan juga menghantar penyertaan. heheh~...

tarik tutup contest, 12 FEB 2010.

sekian terima kasih...

Thursday, January 28, 2010

ini manifesto saya. tapi jangan undi saya~

Amaran: entri ni barbau politik. Tak caye, cuba hidu.. memang ade bau politik. kan.? Kan..?Serius. dan entri ini agak panjang. Mohon maaf. Heh~

wa bagi amaran awal2. ini entri politik. Sape nak bace, silakan. Sape yang tak suka bace pun, silakan.. Heh~ ini bukan politik malaysia. Wa tak suka cakap pasal politik malaysia ni. Wa bosan. Ini politik universiti. Bak kate sorang calon MPP taun ni, sebelom kita politik kan malaysia, kita politik kan U kita dulu.. lu nak politik kan ape lagi kat malaysia ni baiiii..? malaysia ni memang penuh ngan politik dah pun..

memang sekarang ni demam manifesto. Demam mengundi. Demam tampal poster. Demam sorak menyorak. Dan juga demam2 yang berkaitan dengan musim pilihanraya MPP..

hari ni malam terakhir calon2 yang bertanding bermanifesto.. wa salah sorang calon. Ye… wa salah sorang calon.. nak kate menunjuk nunjuk sebab menjadi calon..? silakan.. memang wa tengah announce wa salah sorang calon.. tapi jangan undi wa.. sebab wa bukan calon yang bertanding meraih undi pelajar. Wa adalah calon2 yang bakal membuang undi pada esok hari..

wa nak undi sape..? itu rahsia beb.. UNDI adalah RAHSIA. Biarpun awal2 wa dah announced kat kawan2 wa nak pangkah muka mana. Hahaha.

Dah masuk 4 sem wa kat sini. Tapi ni kali pertama wa join dengar manifesto yang diorang bentang. Hahaha.. wa memang tak cakna. Tetiba mau guna perkataan cakna. Dua tiga hari ni duk dengar pekataan cakna je. Time2 gini laa sume orang mau cakna. Macam2 benda tak puas hati. Macam2 isu keluar. Macam2 cadangan yang dengar. Macam2 benda yang diorang mau buat. Macam2 perubahan nak buat. Lu boleh cakap lu cakna waktu ni sebab sume orang mengharapkan yang terbaik.. Akan datang..? lu akan lebih cakna ke tak..? lu boleh setel kan tak ape yang lu cakna kan tu..?

oke. Wa dah lebih.Wa tau. At least lu orang masuk bertanding sebab nak bagi yang terbaik untuk warga U. Ade gak inisiatif.. Lu orang bersuara. Wa hanya cakap kosong. Wa cakap je.. wa ngaku.. tapi lu orang jangan arr cakap tak serupa bikin.. cakap lain. Buat lain..oke. wa over lagi.. hahahha.

Pilihan raya MPP taun ni memang penuh ngan politik. Ade je dapat sms “jangan undi si polan bin si polan. Calon ini begini dan begini.. calon ini begini dan begini lagi. Jangan undi kalo tak nak univ ni huru hara..”

Aku pun macam... “owh.. ye ke...? ” mainan politik..

tapi undi adalah rahsia kan..? haha

Ade lagi sms.. “ jangan undi manusia ini (nama calon). Calon tindakan melampau.. mengancam calon lain, membuang poster calon lain. Mensabotaj manifesto calon lain.. menconteng poster calon lain.. dan bla bla bla.. ini kah calon yang patut kita undi..?”

Mak aihhh.. bia btol ko..? kalau btol, tak payah la sampai nak mensabotaj calon lain bagaii.. tak payah laa nak conteng2 bagaii.. waktu2 cam ni laa setiap perlakuan lu di perhatikan beb.. dan kalau tak betol, abai saja ape yang wa cakap. Hahaha.. anggap saje ini mainan politik..

ape2 pun undi adalah rahsia.. hahah

ade lagi.. ade wa dengar cerita.. upah penyokong.. hah. Mainan politik lagi.. antara betol dengan tidak.. ngahahaha.. tapi wa sedikit percaya. Cakap pum pang pum pang kat pentas, penyokong2 lak punye ramai pum pang pum pang duk sorak menyorak. Bawak banner siap.. Sahut menyahut.. seperti sudah di briefing.. haha... haiii.. politik2.. ni baru politik universiti. Macam2 strategi nak raih undi. Kalau ianya tak betol, aggap saja ini mainan politik.. waktu2 cam ni laa macam2 cerita kelua.. haha.

Seronok sebenar nya dengar diorang bermanifesto nih. Ade yang buat orang suka. Ade yang buat orang meluat. Ade yang buat pakcik makcik cafe bengang.. haha. Bengkekkk je orang2 cafe tadi.. haha. Ape2 pun lu orang bentang, harap2 tiada yang cakap kosong je.. bile dah menang, diam je. Lu nak main politik kotor ke.. bersih ke.. sila kan.. haha. Lu cakap lu cakna. Maka lu kena cakna sampai lebam.. hahaha..

Ape2 pun undi adalah rahsia...

Ade lagi sms wa terima.. "salam chah, suka saya undi lah saya. Tak suka saya, pangkah lah saya.." haha.. comel kan..? lu jangan risau arhh.. lu calon fakulti. Wa sokong lu.. hahhaha..

Tapi.. undi adalah rahsia.. hahaha..kalau ade lu orang dari fakulti wa, jangan lupa untuk vote calon2 Faculty of Industrial Science n Technology (FIST).. MEk KAh, Am, Husnul, dan Aliaa.. ini calon2 fakulti kita beb… wakil FIST bukan calon umum.. yang banyak politik nya calon2 umum.. haha.. pangkah2 jangan tak pangkah.. budak fakulti lain tak leh pangkah.. kita je boleh pangkah diorang. Sape lagi kalau bukan kita.. hahaha

sekian sahaja manifesto wa.. tapi wa mau ingat kan. Jangan undi wa. Wa memang tak tersenarai dalam nama2 calon yang bertanding.Wa hanya lah calon2 yang bakal membuang undi..

segala flyers2 kecik UNDILAH SAYA wa simpan. Untuk kegunaan masa hadapan. Bahagian kosong belakang kertas tu amat berguna oke. Boleh dibuat kertas untuk tulis memo “reminder” tampal kt dinding. Boleh tulis short notes.. tulis ape2 formula… haha. Paling best boleh di buat kertas order makanan panas kat cafĂ©… haha. Dah2. merepek sudah..

selamat mengundi wat semua warga kampus. undi lah secara bijak. jangan ko tengok muka hensem, cantik, ko terus pangkah.. tu zaman skolah boleh laa baiii.. hahaha~ paling2 pun, bace bismillah dulu.. ngagagaaggaa~

wa bukan nak menjatuh kan sape2.. bukan nak menghasut sape2. sebab wa tak de pun sebut nama sape2 yang berkaitan oke.. hahaha.. mohon maaf sekiranya ade yang terasa ke.. ape ke...? jangan saman wa weii.. wa tak de duet ptptn nak bayar saman lu... ngahahhaha

sekian, terima kasih~

p/s: terima kasih sudi baca manifesto wa... hahahhaa~ manifesto kah ini..? haha~

Tuesday, January 26, 2010

nyesal tak nyesal..

sekarang pukul 7.50 pagi.. kelas nye pukul 8 pagi.. aku saje malas mau keluar awal dari bilik. keluar awal pun, aku kena tunggu gak.. kan. kan.. (kan untuk yg berkenaan.. ngahahhaha)

rase nye tak perlu dicerita kan pasal kisah balik kampung. benda biasa je. tak perlu kecoh2. nanti ade lakyang kate "ha'elaahh... balik kampung pun nak kecoh!!"

tapi nak je aku jawab cam ni.. "ko pdulik ape..? kut suka aku laa beb. bukan aku suruh ko cite pon!!.."

tapi kali ni aku salah timing bile ambik keputusan nak balik umah.. patut arr diorang kat umah sume tak cakap ape bile aku kate nak balik.. rupa nya dah ade program yang dijadual kan ntuk aku beb!!.. hahahha.. cam nyesal tak nyesal je balik.. (antara menyesal ngan tidak).. tapi lebih kepada tidak menyesal.. cam seronok pun ade gak. ah merepek. merepek...

dah2.. wa mau sambung tido kat kelas lak..

Thursday, January 21, 2010

bile terasa mau pulang... heh~

today is the day..
tamat sudah kelas untuk minggu ni. kelas tak semestinya 5 hari seminggu.. 4 hari sudaaa.. yang penting sanggup gi kelas tiap2 malam isnin, selasa dan rabu sebab tak sanggup mengisi jadual hari jumaat.. hari jumaat adalah hari untuk aku membuat aktiviti bebas di kala manusia lain pergi ke kelas.. hari sabtu dan ahad pula adalah hari untuk bersuka ria bersama-sama manusia yang punyai kelas pada hari jumaat..heheh~ sudah.. cukup..

aku hanya ingin mengkhabarkan berita ini.. today is the day oke.. oyeah. aku da tak sabar mau pulang ke kampung. mau jumpa wanita2 dan lelaki2 kesayangan.. ngahahhaha.. merujuk kepada mama, tooya, ayah, abang2, dan juga adik2 lelaki..ceh, pompuan ni, balik kampung pun nak kecoh.. ikut suka aku laa.. bila terasa mau pulang, pulang saja. walaupun untuk 3 hari 2 malam.. jangan pikir 2 kali. nanti menyesal. bile dah terasa mau pulang, pergi beli terus ape2 tiket yang boleh membuat kan kamu sampai ke kampung halaman. jangan tangguh2. nanti menyesal.. heheh~

maka dengan itu, manusia ini akan bertolak pukul 10.30 mlm menuju ke kampung halaman. sesiapa yang dah lame tak balik kampung atas sebab2 yang tak dapat di elak kan, seperti terlalu jauh, ade ade test, ade exam, tabah kan hati kamu.. heh~

semoga aku selamat sampai.. amin.. tak lupa juga kepada lima rakan aku yang menuju ke perak malam ni. mintak maaf kawan tak dapat menjoin kan diri bersama.. ngeheheh~ bawak kete leklok oke.. save journey...

Monday, January 18, 2010

jangan sesiapa pun berani halang aku..! heh~

gambar dari abg G

wa sedang mengira hari... counting days. ngahahahahaaa~
wa dah tak sabar!!! wa rase cam dah malas mau pegi kelas minggu ni..
hati wa dah ade kat lain..
tapi tak bole.. wa tak mau ponteng2..
pekataan ponteng tak de lam kamus hidup wa sem ni..
ngahahhahaa (gelak setan kah..?)

jangan siapa2 pun berani halang wa kali ni!!!!
ini amaran!!

Friday, January 15, 2010

ini bukan konsert Ne-Yo. ais-krim goyang ade di jual di konsert ini.. heh~

haiii.. malas kot nak cite pasal gi konsert sebab dah nak basi dah cite ni.. konsert rm 2 je pun.. ini konsert amal rm 2, maka tiada lah ne-yo, tiada lah siti nurhaliza, m. nasir mahupun aizat, yuna, faizal tahir seperti yang telah di war-war kan.. tak de baii..

aku tak terlintas pun nak gi tengok konsert malam tu. niat di hati hanya ingin menjenguk geng2 penjual ais krim goyang kat gerai tepi kompleks sukan tu je.. konsert ape..? konsert amal tabung sinar peduli. kat mana? kat kompleks sukan UMP. hahah. sape artis..? ni laa sebab nya aku tak gi tengok konsert tu. sume artis aku tak kenal. aitchehh.. nak yang gempak aje.. tapi ade laa sorang dua aku knal.. aliff af ngan aiman. tu pun dua2 aku tak minat sebelom ni.. ahaks..

aku gi ngan cik ninie dan cik diana. diorang ni memang ade tiket. aku je yang tak de tiket. niat untuk membeli tiket yang dijual kat tepi dewan pun takde.. haha. mentang2 artis tak berapa nak femes, beli tiket rm 2 pun tak nak. kejam!! then, tetiba geng2 ais krim goyang tu ade tiket lebih. bukan tiket lebih. diorang punye tiket tapi diorang tak mau masuk. ape lagi. alang2 aku dah ade kat situ kan.. tiket lak free.. masuk je arr.. maka masuk lah perempuan ini ke dalam dewan dengan tiket free..

tiket lain dari yang lain tu arr tiket aku. heee~

konsert nya tak de laa macam konsert neyo.. memang tak de lagu omputih pun. tak de la sehebat konsert bagaikan sakti siti nurhaliza dan m. nasir.. tak de laa segempak sorakan konsert anugerah juara lagu.. ini konsert amal bai.. berkonsert sambil menderma. tak perlu over2 nak ber prop bagai.. agak enjoy laa untuk mengisi malam minggu aku dari aku duk melangut merenung masa depan sorang2 kat bilik.. hahah

tapi malam tu wa cairrrr beb.. aaawww.. (sila layan kegedikan ini buat sementara.. ahhaha) wa cairr sama aiman.. serius dulu wa tak penah nak minat dak aiman akademi nasyid ni. tapi malam tu wa melting2 kat lantai bile dia nyanyi lagu 'aisyah'.. rase cam tuju kat wa je.. ahaks (gedik lagi) sampai air budak depan tumpah kat seluar pun wa tak perasan.. betapa wa tak kesah nya kewujudan penyanyi bernama aiman sebelom ni, sampai lagu dia yang tajuk 'cinta terakhir' dalam drama aliff firdaus tu pun wa ingat izwan pilus yang nyanyi. (ade peminat aiman..? silap ari bulan mapuh aku kena hentam. hahaha). ahahaha.. malam tu baru tau rupa nya mamat ni yang nyanyi.. layan gak arr buat sementara waktu.. ahhaha.. tapi serius wa dah mencapai melting point malam tu.. hahaha..

dah2.. bab2 layan dan minat meminati ni hanya untuk sementara waktu sahaja. sebab aku bukan yang jenis layan angau sama artis lama-lama. cukup lah sehari dua... aitchehh.. lain laa kalo ko letak josh hartnett depan mata.. mau gak aku angau dua sem. (itu pun boleh dikira tidak lama gak oke..). hahah~

sudah bab konsert.. ni haaa sape2 yang tak tau ape itu ais krim goyang. atau pun yang tak penah kenal macam mane rupe nya ais krim goyang, gamba nya ade kat bawah ni.

disebabkan ade salah sorang penggoyang dah kate aku curi gamba dari blog dia, maka aku tukar gamba lain. ha'elaaaahh.. berkira arr lu..

pembuat2 dan penjual2 ais krim goyang sume nya budak course aku.. tak tau laa mane diorang dapat benda 'pengukus' tu.. first time aku tengok benda tu, aku ingat diorang jual pau kacang ke, pau ayam ke.. rupe2 nya, ais krim beb.. tapi tak de arr aku tunjuk sangat jakun aku kat situ.. hakhakhak.. tak guna peti ais pun wat ais krim ni.. yang diperlukan adalah, ape2 air yg berperisa, alat 'pengukus' yang besar gedabak itu, lidi, ais, garam (untuk melambat kan pencairan ais) dan juga seorang penggoyang.. haha penggoyang.. goyang-goyang.. goyang kepala goyang.. goyang-goyang.. goyang ais-krim goyang.. goyang-goyang... (sambil nyanyi..)


nota tumit: sedang berkira-kira mau balik umah menjenguk ayam di kampung ke tak minggu depan.... haisshhh.

Tuesday, January 12, 2010

jom makan kuaci dalam gelap..

berhari-hari tak update.. cam biase arr. tidak berkesempatan.. (bajet busy giler..)
ini update pantas.. lagi beberapa minit kul 8 mlm. ade kelas.. sebelom tu jom makan kuaci dalam gelap. aku suka gelap2 ni..


kulit kuaci yg dimakan dalam gelap sambil mengupdate blog.. haha

banyak benda jadi dalam weekend 2, 3 hari lepas.. aku sebagai penjaga kereta selama 3 hari (kete rumet aku oke..). yang tak penah kenal minyak enjin kete pun, skarang dah kenal. yang tak penah kenal bateri keta pun skarang dah kenal. yang tak penah nak belajar bukak bonet kete pun skarang dah pandai bukak.. terkial-kial gak aku nk bukak bonet tu.. hahaha.. yang tak penah nak kenal mekanik kete kawasan gambang ni pun, skarang aku dah kenal uncle tu.. haha. kete mekanik tu smart giler..
kete itu buat hal ketika hari minggu.. hari tido sedunia bagi aku.. tapi apakan daya, benda nak jadi.. turun naik tangga dari tingkat 3 sebanyak hampir 8 kali.. penat giler oke..

lagi 15 minit kul 8 mlm.. ade lagi cite.. aku gi tengok konsert. konsert neyo..? konsert ct ngan m. nasir..? bukan. bukan. sume bukan..

itu lain kali aku cite.. hahhaha..

chow dulu buat seketika..

Saturday, January 9, 2010

benda pelik jangan tegur.. (repost)

perghhh.. jiwa kacau.. mengacau jiwa. jiwa terkacau. kebengongan. kebosanan. sume dalam satu.. hahah.. melayan kekacauan jiwa, kebengongan dan kebosanan dengan membaca balik entri2 lama dulu. (memang aku tak de keje..) then, jumpa satu entri ni (lame sudah..) "benda pelik jangan tegur.." tapi tak kua gamba laa plak.. so, aku repost balik citer nih besrta gamba.. heheh (memang aku tak de keje)

benda pelik jgn tegur...

sila klik pada gamba tumbesaran dan lebih jelas.

haaaa..... gmba ni di snap oleh arie dgn menggunakan sony cybershot T70 ku (bukan camera gantung yg mahal.)..
pada 14 mac 2009 dan waktunya bak kate haziq, lps isyak nk dekat ngan subuh... cam tu laa lebih kurang....blakang kami pantai... kt TC...teka arr ape bnda yg aku bulatkan tu...
nampak cam seram je kn??? kalo tak nampak duk diam2..
arie kate seram.. nik pn kate seram.. ajim biler dpt pic ni.. terus delete.. pojan lak antara seram ngn tak.. haziq lak kate. tak seram langsung.. pdahal depan muka dia jer...
aku org first yg tgk pic ni.. mula2 tgk aku fikir tu may be bayang2 nik dari flash ke.. ape ke...
time amik gmba ni lak.. kitorang sume tak leh duk diam.. sume cam moving.. tp bila di teliti cam ade sorang lg kat tepi nik.. and kalo tgk btol2.. cam ade muka yg kedudukannya tinggi sket dri nik.. takpe laaa.. 'dia' pn nk bergambar gk... nak posing gak...biasa lah.. orang melayu cepat percaya ngan benda2 cam ni.. huahua..

tapi kalo tengok2 balik.. perhati betol2 (ni ikut mata aku laa.. mata korang wa tak tau.. haha). "waja
h" dalam gamba kat atas ade iras2 makhluk di bawah ni...

haaa.. cam joker dalam the dark knight.. macam muka dalam profile picture blog Zack.. hahahha.. Zack, ni ko ke bukan..? hahhaha..


ni komen entri yg dulu2 dari sorang kawan aku yg ade camera gantung yg mahal.. haha..

quen:
those r maybe the trail from the light..
sbb malam dan camera shake..hal mcm nie boleh jadi.
aku tak deny la kalo tu mungkin some sort of spirit..
tp aku rase..tu effect daripada tangan mmber ko..
ko pakai night mode erh??

chah: ye, aku guna night mode.. haha


jadi, apakah konklusi nya.. (konklusi..?) hahah~

p/s: sekarang aku rase ini hanya effect dari tangan / muka / camera.. hehe~

Friday, January 8, 2010

gangguan jiwa.. heh~



gangguan jiwa!!!!


sakit jiwa..?

bukan!!! ini hanya gangguan jiwa...

masalah jiwa laa ni.. sakit jiwa ke....?

bukan bengonggg!!!

ooo.. jiwa kacau..

haa.. ye.. jiwa kacau!




Monday, January 4, 2010

contest baru pulak!!

panas dah hilang. sekejap je panas nye.. bukan lame pun.. panas akan jadi tak lame bile ade nya kata "maaf".. hehe~ tapi ingat.. lagi sekali, lu memang bole tengok api kat kapla gua..

dah2. cukup pasal panas ke.. berasap ke.. ape ke.. kita ke contest lak.. halamak! contest lagi.. disebabkan buat masa ni kapla tengah blank, so jom kita bercontest! heh~. contest ini pun di join hanya untuk suka-suka jugak.. sama macam contest2 lepas.. hoho..


contest baru pulak!!! <----- sila klik untuk terus ke link penganjur..

lokasi: padang ape ntah kat kuantan depan masjid negeri sebelah bazaar ramadhan.. (owh.. patut arr tak sabar mau minum.. bulan puasa rupa nya.. haha)

photographer: achak bersama camera gantung nya...erkkk..

model: cik chah & cik arie bersama air carrot susu nya... hehe~

p/s: jangan tiru aksi ini.. tadah tangan baca doa makan mesti tadah kedua-bua blah tangan. juga jangan tadah tangan sebelah, pegang air sebelah.. tak baik. tak baik.. (sambil geleng2 dengan menggoyang kan jari telunjuk ke kiri dan ke kanan) harap maklum.. muahahahaahaa...

Sunday, January 3, 2010

asap berkepul.. heh~


lu memang bikin gua panas!!


sekarang gua dah berasap!!!


sekali lagi lu buat, lu boleh tengok api kat kapla gua!!

Friday, January 1, 2010

ini bukan entri tahun baru.. heh~

ini bukan entri untuk tahun baru..

ini entri untuk 01.01.10..

bukan pasal azam baru..

sudah aku katakan setiap hari aku berazam..

so, tidak perlu azam baru..

ini entri hari lahir..



selamat hari lahir (ye.. aku tau. ayat ini skema..)

selamat hari lahir buat pak cik tersayang.. (aitchehh.. sume yg bergelar makcik pakcik aku digelar 'tersayang'..) haha

dipanggil ayah hin.. or kadang2 aku panggil king.. rahim king.. huahua.. ntah datang mane king nya tuh.. ayah hin yg king kali!!! oke. merepek.


tua di luar.. kapla dah botak.. tapi jiwa muda beb... muda macam gamba bwah nih..yg pakai t-shirt putih itu.. haha.. yg dy dukung tu aku beb.. heh~

dia kata aku anak buah paling manja.. alololo.. saya manja kah..? hahah. itu dulu.. sewaktu sekecil aku yg berada dlm gamba bawah ini.. hakhak.. bile dah besar, sudah tidak manja seperti gamba di atas.. (sila percaya..) heh~ sudah tidak perlu di dukung..



oke.. cepat2.. dah nak masuk 02.01.10.. dah tlambat nih..


SELAMAT HARI LAHIR AYAH HIN
YANG KE 40 BRAPA NTAH...~


luv,
chah~