Thursday, May 20, 2010

terfikir..



terfikir..


untuk menutup blog..


untuk berhenti dari menulis di sini..


untuk tidak berfesbuk..


hhmmmphh..


tengok lah nanti cam mane..


p/s: mungkin ni last post. mungkin. mungkin. tak pasti. heh. belom pasti. hanya terfikir.

terima kasih kepada kamu2 yang menjadi follower.. terima kasih banyakbanyakbanyakbanyakbanyak----- menghampiri infiniti..

Monday, May 17, 2010

being unperfect.

i'm not a perfect girl. my hair doesn't always stay in place and i spill things a lot. i'm pretty clumsy and sometimes i have a broken heart. my friends and i sometimes fight and may be some days nothing goes right. but when i think about it and take a step back, i remember how amazing life truly is and that may be.. i like being unperfect and this is me..

Sunday, May 16, 2010

saya nak kamu tau..

saya nak kamu sihat
sebab saya risau kalau kamu sakit

saya nak kamu gembira,
sebab saya tak hepi kalau kamu sedih.

saya nak kamu ceria,
sebab saya rasa sepi kalau kamu muram.

saya nak kamu kuat,
sebab saya lemah kalau kamu down.

saya nak kamu tau bahawa
saya bukan kawan kamu yang baik,
tapi saya nak cuba belajar jadi kawan yang baik..


p/s: kamu tau x? ni saya bagi tau kamu.. saya sayang kamu2 semua. i heart u banyak2.. haha =)

Friday, May 7, 2010

i'm leaving.. 2 days left

i'm leaving home. again. sayu je hati nak tinggal rumah. ceh. orang lain bercuti bersenang lenang kat umah 2 bulan. saya? hanya 2 weeks oke semata-mata untuk meneruskan misi. saya korbankan cuti 2 bulan saya. after 1 and a half year, we'll meet again ya dedi shams..

2 days left. kemudian saya akan ke sana. lagi. heh. macam tidak biasa tinggal kan rumah. dalam rumah ni saya la yang paling jarang ada kat rumah. hhmmmph..

malam tadi. saya tengok iklan mc D.. terasa mau makan burger. tapi bukan mc D sebab kawasan rumah saya tak de mc D. hanya ada KFC. so, kalo kempunan mau makan burger mc D. sia-sia saja kempunan kamu. lalu saya mendapatkan dedi saya.

-----------------------------------------------------------

saya: dedi... akak teringin arr nk makan zinger burger.. (awal2 lagi da tau x dpt mc d, so kita sebut zinger)

dedi: pegi arr beli. duit sendiri.. (muka slumber dy)

saya: ooo.. tak pe.. dah la nak pegi daahh.. ni kalau akak mati ni. kempunan laa tak leh makan zinger.. (ayat nak power aje..)

dedi: huuuudd.. (oke. dy panggil hud) pegi beli zinger kat kak chah. kesian dia. esok lusa dah nak pegi.. (huhh.. dedi pun guna ayat power..)

saya dah agak. dedi mesti akan suruh hud sebab hud hantu KFC.

saya: wokeyyy.. terima kasih.. sayang dedi.. hahahha..

then, datang lah hud dengan 6 bijik zinger burger.. amik kau.. 6 bijik. bukan semuanya untuk saya. itu untuk seisi rumah. fair and square. semua orang dapat..

tengah malam. tekak rasa tak best. oke. muntah. again. keluar semua yang saya makan. rugi2x. tak tau kenapa. kadang2 asal telan je, kua balik. kadang2. bukan selalu. hisshhh..

------------------------------------------------------------

2 days left. hari ni cuaca panas. macam biasa. bak kate aensyue.. sidai kain 15 minit pn da bole kering. sangat panas. ini baru panas dunia. akhirat nanti?

saya tengok ada durian kat dapur. panas2 cam ni pun dedi beli durian. kalau makan durian, bertambah panas laa badan. tapi tak pe. durian pun macam best. dedi kata, saya sudah mau pergi.. so, dia beli durian. nanti kat sana susah nak beli durian and kalau beli pun, takde sape nak tolong bukak kan. heheh. oke. terima kasih dedi. panas pun panas lah. kipas kan ada..

-----------------------------------------------------------

2 days left. esok, saya akan berjumpa dengan sayang2 saya sebelom saya berlepas ke sana. cik etti and cik farah. jangan lupa janji kita. esok ye kita beronggeng bersama.

oke. walopun cam sedih nak tinggal umah. eceh. lagi 2 hari. tapi saya sebenar nya teruja nak jumpa dedi shams lagi. after 1 year and a half. phewwitt.. dedi shams, wait for me and da geng ya..

to aensyue and syamim.. flight kita tak sama ya. mohon maaf. tapi tak pe. kita may be sampai sana waktu yang sama. heheh~

flight saya.. jam 11.45 malam. hari ahad, 9 mei 2010.. doakan saya selamat sampai.. eheh.. macam jauh je. tapi mmg jauh oke. 6 jam baru smpai.. hishh

p/s: mood mau ber'saya'.. =P

mereka adik saya

3.15 pagi..

aku belom tido. biasa lah. cuti.. biasa nya dalam rumah ni aku yang paling lambat tido. sebelom aku berkurung dalam bilik tadi, aku tengok semua orang dah layan mimpi.. aku keluar dari bilik untuk ke dapur. dahaga. ape yang aku lihat? dua adik lelaki aku. bangun di tengah malam. hud duk solat. adik (luqman) plak may be baru selesai solat. sedang membaca surah yaasin.. (gosok2 mata.. macam tak pecaya..)

alhamdulillah.. (dalam hati aku..)

hati seorang kakak tersentuh.. doa ku, semoga adik-adik ku menjadi anak dan adik yang soleh kepada kedua ibu bapa dan juga kakak dan abg2 nya. dan semoga apa yang dicita tercapai.. =)


kepada hud (baru lepas stpm, menunggu tawaran dari U), semoga dapat apa yang di cita ya.. InsyaAllah..

adik ngan kakak dia yg sorang lagi. tooya~

adik (luqman), paling nakal.. kalo tak kacau orang tak sah budak nih.. kalo tak panggil aku dengan nama pelik2 dalam sehari hidup dia gelisah. heh.. juga mangsa buli 2 kakak nya.. selalu kena kejar ngan kakak2 nya sebab tak mau cium pipi.. haha.. sumpah aksi-ini-sangat-comell bila kena paksa kiss pipi.. ape2 pun, semoga berjaya dalam PMR tahun ni ya..

sayang kamu~

Thursday, May 6, 2010

buat kamu

seminggu dua ni aku tak de mood nak wat post panjang2 atas sebab2 kesihatan dan kemalasan. heh. cerita-cerita suka ke.. sedih ke.. ape ke.. hanya disimpan dalam hati. tak semestinya semua nak cerita kan..

oke my friends.. ade satu video that i really wanna share with u. especially u.. yes U!! di tujukan buat sesapa yang hadir dan pernah hadir dalam hidup aku sebagai kawan, sahabat, dan teman.. ini buat kamu ya..




and i love to say this to u.. (from the lyrics)

aku yang pernah engkau kuatkan
aku yang pernah kau bangkitkan
aku yang pernah kau beri rasa
saat ku terjaga
hingga ku terlelap nanti
selama itu aku akan selalu mengingatmu..

=)

Monday, May 3, 2010

Dia tahu~




When you feel all alone in this world
And there’s nobody to count your tears
Just remember, no matter where you are
Allah knows
Allah knows

When you carrying a monster load
And you wonder how far you can go
With every step on that road that you take
Allah knows
Allah knows

CHORUS
No matter what, inside or out
There’s one thing of which there’s no doubt
Allah knows
Allah knows
And whatever lies in the heavens and the earth
Every star in this whole universe
Allah knows
Allah knows

When you find that special someone
Feel your whole life has barely begun
You can walk on the moon, shout it to everyone
Allah knows
Allah knows

When you gaze with love in your eyes
Catch a glimpse of paradise
And you see your child take the first breath of life
Allah knows
Allah knows

CHORUS

When you lose someone close to your heart
See your whole world fall apart
And you try to go on but it seems so hard
Allah knows
Allah knows

You see we all have a path to choose
Through the valleys and hills we go
With the ups and the downs, never fret never frown
Allah knows
Allah knows

CHORUS (x2)

BRIDGE:
Every grain of sand,
In every desert land, He knows.
Every shade of palm,
Every closed hand, He knows.
Every sparkling tear,
On every eyelash, He knows.
Every thought I have,
And every word I share, He knows.
Allah knows.

p/s: lagu ni dah lama gile.. around 2006 or 2007 kalau tak silap. tapi aku suka.

i love the song.
i love the lyrics
and i love the voice..