Monday, August 30, 2010

konklusi nya apa?



haii...

dah seminggu tak post ape2. hari ni seperti punya keingininan untuk menulis. so, jom menulis.

beberapa minggu ni tido tak tentu. kadang2 terlebih tido. kadang2 terkurang tido. dan kadang2 tak tido langsung.

dan dua malam ni terjaga dari tido selang 1 jam. haihh..

petanda2 mau demam datang lagi. rasa nya baru je baik dari demam. hhmm..

sakit tekak. susah nk telan makanan. gatal lam tekak. nak garu tak boleh. cam no ni??

batuk. sakit kepala. dan bermula semalam.. suara dah bertukar lain. penyanyi yg suara dia ala2 serak2 basah tu, sila gulung tikar.. nanti bia aku je ganti korang nyanyi. heh.




hari ni...

aku tido kul 4 pagi. tu pun esaimen tak siap2 lagi. haihh..

bangun sahur pkul 5.10 pg bersama rumet. kutip pahala sahur plus mengisi perut skali.

walaupun tak la lapar sangat, tapi kena makan walau sikit.

tido balik lepas subuh. sebab mata da ghabak gile. dan set alarm konon nya nak bangun pukul 7.30 pagi nak siapkan esaimen unit operation. walaopun. kelas pkul 10 pagi. hah. padan muka. hari ni baru nak buat.. dush2x!! last2 kul 8 pagi jugak aku bangun.

dengan tak basuh muka sume. aku salin je jawapan. siap!! within 15 mins. sambung tido. pukul 9.30 pagi bangun untuk ke kelas. jap2x.

*batuk*

baju tak iron lagi. tudung tak iron lagi. standard ah tu bersiap dlm masa yg singkat. dah la pukul 10 pagi ade quiz QA & QC... aaaaaaaaa tak study ape pun. alah. cam tak biase. kan.

tengah2 jawab kuiz perut wat hal. aaaaaa ni mesti tak de lain. sebab silap makan laa ni. selamba yaayaa aku kua gi toilet dan pesan kat rakan sebelah

"kalo aku tak sempat masuk siap kan quiz ni. tolong jawab ketas aku ek.."

hahahaa..

lepas quiz aku terus cabut walopun kelas ade lagi sejam. tak larat. dengan kepala da berat. pas tu nak bcakap pun cam tak best je. perut lak sakit. memang serabut ah aku lam kelas tadi.. baik aku balik je terus.

so, konklusi nya. aku gi kelas semata-mata nak jawab quiz je. kelas pukul 2 ptg pun aku tak gi. tak larat. tido je kat bilik.

bangun tido. terus tulis blog. eheh. itu saja untuk hari ini.





p/s: buat rakan yg di sana. get well soon ya. mohon maaf juga untuk sebelom2 ni. =)


p/s/s: tak tau nk letak tajuk ape...

Monday, August 23, 2010

it's something i find hard to explain.

I can say this life is...
Much better today.
Everything turns right if
Wrong gets in the way.

Yeah, I’ve got this feeling.
It’s something I find hard to explain.

I can say the sun burns,
Much brighter today.
I can see my path,
When clouds darken my way.

Yeah, an' I’ve got this feeling,
It’s something I find hard to explain.

Sunday, August 22, 2010

Friday, August 20, 2010

=)



gud news.

suka. tapi tak excited sangat.

mau tido puas2. =)


---------------------------------------------------------------


rindu.

nak balik rumah.

*sebak*

mau buka puasa bersama mereka.

dan kakak ipar. =)

sila tunggu kepulangan aku 2.9.2010 nanti.. haishh. lambat lagi...


-------------------------------------------------------------


baju raya bertambah dari 4 ke 5.. sisters kena adil. hahaha

kepada my sis.. bukan i sengaja nak ambik baju u. tapi dah cik gee silap jahit kain u tu buat baju i. i terima je lah dengan hati yang terbuka. dah tu, that cotton pun memang i suka sangat2. lagi laa i terima dengan sepenuh jiwa.

*gelak jahat*

nanti gitau daddy tambah lagi satu ye. biar adil. u 5, i pun 5.. hehe..





dah. itu saja.

Wednesday, August 18, 2010

kosong

kredit terakhir adalah

sms untuk nik. "sori. sy baru bgn tido. nak gi bazar ke?"



membuat panggilan telefon terakhir sebelom berbuka

adalah menelefon khairullah. sebab kol free. kalau tak, jangan harap.

haha. hampir 5 tahun gua tak jumpa lu.

5 tahun jugak lu janji nak dtg raya rumah gua. tapi x dtg. hampeh.


kredit 0 sen..


maka dengan ini telefon sudah tidak punya kredit.



p/s: lama tak merapu. aku punya blog. so, aku punya suka nak tulis apa.

Saturday, August 14, 2010

the beginning of a new chapter.

hari ini hanya mau senyum..

senyum

senyum

dan senyum..

semalam birthday abang aku (bay) dan hari ni pula turn aku. (lihat entri sebelom ni)

*jeles*

sebab dia kat rumah. aku kat sini. eheh.

umur makin meningkat. ceh. cam dah tua sangat lak ek. tak kisah lah. umur hanya angka. satu chapter dalam hidup aku da berakhir. dan hari ini adalah perenggan pertama bagi chapter yang baru dalam kisah hidup seorang yang bernama aisyah.

plot2 cerita dalam chapter sebelom ini adalah sangat menarik. mungkin yang paling menarik berbanding chapter2 sebelom nya. kisah kawan. sahabat. adik beradik. perasaan. hati. air mata. ketawa. semua ada. dan akan di simpan kemas2, ketat2, kuat2 untuk renungan masa hadapan. ia nya kenangan. tak kira lah pahit atau manis. ia nya tetap kenangan. =)

dan semoga chapter yang baru bermula ini akan lebih mengajar aku erti kehidupan yang sebenar. dan semoga aku menjadi lebih kuat mengalahkan superman untuk mengharungi hari2 mendatang.. hehe.. =)


*getting older but getting wiser* (amik ayat ajim. haha)

thanx to arie, asfa, dan kak mar yg sediakan kek ini. huhu. kek lapis original from sarawak. kami pasang lilin sama2. nyanyi sama2. hanya berempat. dan ianya sangat sweet.. the cutest birthday cake ever.


simple2 saja. 2 pieces of kek lapis sarawak. 2 candles. birthday card dan birthday present yang aku mintak kat k.mar awal2 lagi masa lepak2 kat tgh2 blok tempat org jual2 tu.. hehe. cute ah k.mar ni..

dan lepak kat bilik diorang sampai pukul 3 pagi. eheh.


bangun pagi.
tengok2 hp mati. lupa nak charge. dan ade banyak miskol dari rumah. haiih.. and ade msg dari mama.

"HAPPY BIRTHDAY!! we ol love U" (from dedi, mama, bay, yah & adeq)

dan dgn muka x basuh aku reply..

"thnx a lot.. love u ol too.. sing a birthday song.. huhu.."

and this is the special birthday song from my mom..

"happy birthday to you..
you are now 22..
happy birthday to you..
you know that i love you.." mmuuahhh.. -mommy-

dan. aku suka. sangat suka!!



thanx to all yang wish besday samada di
facebook. sms. melalui blog. melalui ym. skype. ooVoo.
yg call, yg face to face. terima kasih banyak2 menghampiri infiniti. hehe.
nak sebut nama sorang2. memang lah ramai.

i heart u ol lah. =)


terima kasih juga buat geng2 roti JOY FHAN kat bazar tadi. sebab bagi roti JOY ikut kehendak aku. letak cheese. letak coleslaw. free punya.. terima kasih banyak2. hehe.





p/s: semoga Allah merahmati kamu semua...

Friday, August 13, 2010

dia abg saya.



dia abang saya.


dan hari ini hari lahir dia yang ke-24


beza umur dia dengan saya 2 tahun 1 hari.. =)

Wednesday, August 11, 2010

salam ramadhan.




selamat berpuasa buat semua.


selamat mgerjakan ibadah puasa dengan seikhlas hati.


=)





Friday, August 6, 2010