Tuesday, January 17, 2012

:D

I just wonder how many people never get the one they want, but end up with the one they are supposed to have...


p/s: bosan hoiii.

Sunday, January 15, 2012

to all my kesayangans.

assalaamualaikum..

okey.. the time to say good bye to friends and ump had come. dah 2 hari balik rumah. dah 2 hari terbongkang kebosanan kat rumah. what to do.. semua orang ade keje. aku je la yang tinggal tersengih sengih kat rumah.

hhmmm.. for sure aku akan rindukan student life aku. kua ngan all my kesayangans. the boys and the gegirls. they are all my kesayangans. gaduh, perang nak pecah ump pun, korang jugak lah tempat ketawa, tempat menangis. keluar reramai tengok wayang, karaoke, hiking, jogging, party, main game bodohh2 budak dajah 1 pun taknak main dah pun ngan korang lah, semua layan. incident 30 september pn ngan korang lah. the cekups?? hahaha. kenangan gile kot.




last day.lepak sama2.. (tak cukup. ade yg xde lam gamba)

haihhh.. banyak nye laa nak cakap. sebab dah banyaaaaakkk sangat yg kita semua wat sama2.. ape2 pun. thanx a lot everyone!! thanx for all the memories. nanti insyaAllah jumpa lagi..


we're the first batch of our faculty..

ok. dah. sehingga bertemu di lain entri.

bye. :)

Sunday, January 8, 2012

it still not the time to say good bye

assalaamualaikum..

hai. morning. gile awal aku bangun hari ni. tak penah2 bangun awal on weekend tetiba hari ni lepas subuh terus tak tido2. heh. yeah.. i'm not that good. may be sebab ni the last ahad aku kat univ ni. so, kena laa nikmati angin pagi ahad terakhir aku kt sini walaupun hanya golek2 kat katil ngadap laptop. cewahh. confident je cakap.

okey. dah lamaaa sangat tak bercerita kat sini. since dah banyak entri before this yang cetoet je aku post, yang ayat nye macam nak post tak nak post je.. so, hari ni kita bercerita lebih panjang bebeh. sebab mood ok. baiikkk punya.. hehe

bukan tak nak post. aku baru je habis satu tahap yang mana aku busy gile2 punya busy. sampai aku sakit2. got it? takde lah sakit sangat pun tapi kalau aku stat demam, selsema, batuk2 sejak 3 weeks ago before aku pnya final yr project presentation, tak ke lama nama nya tu. kejap baik, kejap tak. suara pun kejap ok, kejap lain. ni pun suara aku ala2 sengau tak sengau je ni. tapi better than before la. dah rasa sehat dah. fuuuuhhh.

owh ya. final year project presentation. alhamdulillah..walaupun aku kena hentam jugak on the presentation day but what to do kan.. dah memang lumrah la, orang akan cari jugak mana salah kita, mana silap kita. tambah2 panel kau tak paham apa yang kau buat sebab diorang tak expert dalam topic kau. jangan expect kalau panel kau x expert, tak tau pasal benda yg kau buat, dia tak banyak soalan nak tnya. dia lagi banyak tanya ada lah. siap kena hentam. tapi takde la teruk mana pun. setakat dia tanya, tanya, tanya.. dan aku tak boleh jawab dan senyum. tu je.

apa lagi ya.. final exam pun dah lepas. 3 papers straight okay. 3 hari berturut turut. jeng kejap otak. bagi manusia yang suka study last minute cam aku memang jeng la. the last paper on the final day tu, memang toksah cakap arr. seriously aku tak berapa boleh jawab. that's why aku keluar awal dari exam hall. malas dah nak pikir. hopefully, result takde teruk eh.


saje selit gamba. selain katil, ni la port paling best lam bilik aku. :)

and thesis dah siap jilid. selasa lepas lagi dah siap. alhamdulillah.. tapi simpan dulu, taknak hantar lagi. lek2 dulu. hari last hantar baru kita hantar. hoho. thanx to my SV, dr. chong yang sangat2 lah baik. yang tak pernah bagi pressure kat aku. yang tak pernah push aku suruh siap cepat2 ke, hentam sebab salah buat ke.. tak penah. aku plak yang stress sebab kena push diri sendiri. stress okey kalau kau jenis yang tak pernah nk rasa stress n serius sangat bila bab2 keje ni, tetiba kau kena push diri kau sendiri untuk buat your own project. tambah2 bila ada 2 weeks left and kau kena edit the whole report from the beginning. salah siapa? diri sendiri lah. kata suka keje last minit kan..

seriously tak pernah aku call mama mengadu aku stress ke ape. sekali pun tak pernah. but then, bila dah stress tahap dewa, the only person yang aku pikir is my MOM.. aku nangis gila2 cam.. cam ape ek nak cakap.. ah bia lah. yang penting aku lepas semua and lega. hoh. mama sendiri pun cakap kt kakak ipar aku, yang aku tak pernah camni sebelom ni. never. ni mmg stress gila2 la ni. mana aku tau? kak ipar aku yg cite balik kat aku. haha.


kikiki

huh. panjang betol entri kali ni. panjang ke? macam tak je.. ok. dah la. nanti kalau ada masa kita cerita2 lagi wokey.. sebab aku kena packing. my mom, bambey n kak ipar are on their way from KL nak singgah amik barang-barang aku. aku? next week lah balik. walaupun semua dah setel and hampir setel, it is still not the time to say good bye. nak habis kan masa bersama-sama kawan2 dan kesayangans dulu. nnti entah bila plak bleh jumpa. just let my stuffs dulu say good bye to UMP. hahaha.


ok. dah.

bye.

p/s: good luck to my friends yang akan present their project this coming wednesday. good luck guys!!

p/s/s: aku memang bermasalah bab2 letak tajuk entri ni.

Sunday, January 1, 2012

Pertama.

eh.

Dah tahun baru ek? Selamat lah ye.


ok. itu saja.

bye.


p/s: busygilanakmamposgilababipunyabusybabipuntakbusycamni.
nakmandipunrasacambuangmasagila.*konon*