Tuesday, May 6, 2014

hidup ii

assalaamualaikum..

haii..
bersua kembali dalam post baru. hah. tiap2 kali bukak blog mesti tak tau nak tulis ape. tak macam dulu. kalau tengok post2 yang dulu banyak je benda nak cakap, banyak je benda nak taip. sekarang? hampehhh..

ni pun sambil-sambil run calculations kat lab, sambil2 godek2 blog yang dah jarang2 aku jenguk. well.. orang kata busy. busy sangat. busy dengan apa pun aku tak tau. kadang kadang balik dari lab, penat nya melampau lampau. pukul 9 dah menguap ngantuk. kalau dipikirkan balik, dekat lab aku duduk jer.. duduuuukkk je sepanjang hari ngadap pc. yess kerja aku sekarang ngadap pc. most of my time adalah depan pc. agak2 rasa bosan, aku keluar makan ais krim dekat restoran Subaidah. tak pun jalan2 gi cucuk duit kat ATM konon 2 ade duit banyak. macam banyakkk je duit nya.. paling best, aku gi tido kat surau boleh sejam. apa kau ingat best ke ngadap pc hari2?

kalau boleh hari2 aku nak menyesal amik course ni. kenapa aku tak amik master dalam bussiness je? kenapa aku nak amik benda susah kena pikir tahap pecah kepala ni? kenapa? kenapa? kadang2 je lah i questioned myself with all kind nonsense questions.

pas tu kadang2 aku yang calm kan diri aku sendiri, setiap benda dah ditentukan. yess. takdir. ada hikmah semua yang jadi kan? kalau kau tak mampu, Tuhan takkan uji kau camni. ape2 ujian pun lah, mesti kau mampu.

that is why aku redah je sekarang. selagi tak redah, kau tak tau kemampuan kau. tak pe. ALLAH ada. DIA memang sentiasa ADA.

Ok. dah habis. tu je.

wassalam..

2 comments:

the rock said...

kamu jgn kje nk tdo je ye kamu

Fara said...

cayalah blogging since 2008! :-) saya start blog 2005 and beberapa tahun lately makin mcm tk ada idea nk menulis.. haha.. maybe sbb lebih byk membebel kat FB dan sbg nya... btw, terasa nk komen sbb suka lah ada blogger2 lama and masih aktif berblogging!

keep it up! :-)

Fara.